Pokud vám nevadí netradiční recepty a rádi vyzkoušíte něco nového, upečte masový koláč s kefírem. Tento recept vás jistě uchvátí a zachutná vám.
Jestliže nejste zastánce pouze tradičních receptů a nevadí vám si zkusit i něco jiného, určitě vám nebude vadit i například masový koláč. Většina lidí je zvyklá na sladké koláče plné ovoce nebo jiných surovin. V tomto případě se ale jedná o slaný koláč, do kterého se přidává maso a kefír.
Suroviny, které budete potřebovat
Na výrobu tohoto koláče budete potřebovat tyto suroviny:
- 100 g brambor
- 250 ml kefír
- 1 ks vejce
- špetka soli
- 160 g mouka
- 1 PL prášek do pečiva
- 200 g mleté maso
Masový koláč potěší mnoho lidí
Každý člověk má jiné chutě a je vcelku pravděpodobné, že ve svém okolí máte někoho, kdo sladké pokrmy zrovna nemusí. Jestliže takového člověka máte nablízku nebo víte, že se u vás bude stavovat na návštěvu, tak ho tímto koláčem určitě potěšíte. Je totiž plný masa a kefíru. Než se pustíte do práce, připravte si výše zmíněné suroviny, abyste poté v polovině příprav nezjistili, že budete muset pro některé ingredience ještě do obchodu. Poté můžete začít s přípravou.
Příprava koláče je velmi jednoduchá
Jako první si vezměte k ruce brambory a oloupejte je od slupky. Poté je nastrouhejte na struhadle. Následně k nastrouhaným bramborům přidejte kefír a vše důkladně promíchejte, aby se suroviny hezky spojily. Až budete mít promícháno, můžete ke směsi přidat ještě rozšlehané vejce a osolit podle chuti.
Vše rozmíchejte metličkou
K tomu, aby se vám lépe pracovalo se směsí na slaný koláč, budete potřebovat metličku. Poté, co jste přidali do směsi vajíčko a osolili ji, můžete přidat ještě mouku a prášek do pečiva. Nyní byste si měli vzít místo metličky lžíci a uhněťte těsto. Do těsta poté přidejte i mleté maso, ale je dobré jej přidávat po částech například jako masové kuličky. Nakonec si vymažte formu na koláč a těsto do formy vylijte.
Pečení masového koláče
Jelikož už máte těsto hotové, a dokonce jste jej dali i do formy na pečení, můžete si předehřát troubu. Troubu předehřejte na 180 °C a než do ní dáte péct koláč, ještě stěrkou upravte těsto ve formě tak, aby bylo rovnoměrně. Poté dejte koláč péct na 45 minut a hlídejte, aby se nespálil. Po dopečení můžete podávat.
Napište komentář