Pokud nemáte v lásce sladké koláče a více si pochutnáváte na slaném pečivu, vyzkoušejte tyto slané koláče. Lze je připravit i pro návštěvu nebo pro rodinu k večeři.
Většina lidí si v průběhu života vybere, která jídla patří mezi jejich oblíbená a která nemají moc v lásce. Někteří lidé jsou dokonce takoví, že mají raději slaná jídla, a proto jim dávají přednost před těmi sladkými. Z tohoto důvodu je dobré si připravit obě varianty jídel, pokud k vám má dorazit návštěva u které netušíte, co preferují. Jestliže máte doma už nějaký ten sladký dezert, připravte si k němu tento slaný, který si zamilujete i vy.
Suroviny, které budete potřebovat na slané koláče
Tyto koláče jsou skvělé v tom, že vůbec nejsou tradiční a sladké. Navíc je lze připravit jen z pár surovin, a proto vás nevyjdou draze. Jakmile si je budete chtít připravit, nachystejte si tyto suroviny:
- 500 ml kefír
- 50 g jarní cibulka
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 200 g klobása
- 1 ks vejce
- 850 g mouka
- 1 čajová lžička soli
Postup není nijak složitý
Protože tyto slané koláče nejsou nijak složité na přípravu, zvládne je udělat i začátečník v kuchyni. Až budete chtít začít připravovat tyto slané koláče, začněte tím, že si vezmete kefír a v misce jej smícháte společně s práškem do pečiva. Do této směsi poté postupně přidávejte sůl a také přidejte 1 vejce. Tuto směs následně důkladně zamíchejte.
Přidávejte ostatní suroviny
Až budete mít umícháno, tak si vezměte mouku a prosévejte jí přes sítko do směsi. V momentě, kdy bude ve směsi všechna mouka, můžete rukama ze směsi uhníst těsto. To by mělo být ve výsledku hodně husté, aby se z něj dali dělat koláče. Poté sáhněte po klobásce a nakrájejte ji na malé kostičky. Zároveň můžete nakrájet jarní cibulku velice najemno.
Těsto na slané koláče máte téměř hotové
Nyní můžete nakrájenou klobásku společně s jarní cibulkou přidat do těsta. To znovu promíchejte a veškerou hmotu si dejte do cukrářského sáčku. S jeho pomocí budete vytvářet slané koláčky. Do vhodné pánve, ve které budete nakonec koláčky smažit, si přidejte olej a rozehřejte jej. S pomocí cukrářského sáčku postupně vymačkávejte koláčky a v pánvi smažte koláčky z obou stran dozlatova.
Ingredience lze měnit
Jakmile budete mít koláčky dosmažené, můžete je podávat s čerstvou zeleninou nebo samostatně. Díky tomu, že se jedná o velice univerzální recept, tak můžete jednotlivé suroviny zaměnit za jiné. Pokud tedy nemáte rádi jarní cibulku, můžete použít například klasickou bílou cibuli nebo červenou. Klobásku lze zaměnit za šunku a můžete do koláčků přidat ještě koření nebo třeba červenou papriku.
Napište komentář