Babičky dělaly vždy vše rychle a jednoduše, čas je totiž drahý a nikdo ho nemá na rozdávání. Chlebíčky s masem v těstíčku zachraňují životy hladových lidí.
Pokud patříte mezi sortu lidí, která nemá čas vařit, tak si tyto chlebíčky zamilujete. Jejich příprava je totiž extrémně snadná, a i uklízení na konci není tolik. Tudíž je recept vhodný pro naprosté rychlíky. A navíc jsou tyto chlebíčky s masem tak chutné, že již nebudete chtít jíst nic jiného. Nejlepší je pracovat se starým chlebem. Už nemusíte vyhazovat starý chleba do koše, jakmile si na něm lámete zuby. Toto je jeho nové využití, jak jej opět proměnit do něčeho poživatelného.
Potřebné ingredience na přípravu
- 300 gramů mletého kuřecího masa
- 1 cibule
- 3 vejce
- 150 gramů zakysané smetany
- 5 polévkových lžic mouky
- 50 mililitrů oleje
- sůl, pepř, popřípadě jiné koření
Koření volte podle toho, co máte rádi. Někomu může chutnat sušený česnek, někomu mletá paprika. Fantazii se meze nekladou, každému chutná něco jiného. Klidně můžete přidat i více cibule nebo přidat stroužek česneku.
Postup přípravy
Do mísy přidejte mleté maso, nakrájenou cibuli, sůl, pepř a další koření. Vše důkladně spolu promíchejte. Do jiné mísy rozklepněte vejce. Vidličkou pořádně rozšlehejte, přidejte zakysanou smetanu, sůl a po promíchání i mouku.
Jsou tak chutné, že je peču 3x týdně: Vydatné obložené chleby pro celou rodinu i návštěvu. Lepší než tousty a chlebíčky
Chleba nakrájejte na kousky veliké podle libosti. Vždy jeden plátek namočte do směsi s vejcem a moukou a následně na něj přidejte maso. Druhý plátek opět namočte ve vejci a položte jej na ten první. Vše společně dobře přimáčkněte k sobě. Pak už jen stačí smažit do zlatova. Po vytáhnutí z oleje dejte tento sendvič na papírový ubrousek a nechte jej odkapat od oleje. Následně je už pouze podávejte.
Jak z nejlevnějších surovin udělat ty nejhezčí chlebíčky a jednohubky: Sbírka tuny inspirace pro všechny příležitosti
Je zde mnoho variant, jak tyto chlebíčky udělat. Klidně mezi maso přidejte zeleninu, papriku či salát. Takovéto obměňování vám neudělá z tohoto pokrmu jednotvárnou věc, kterou budete nenávidět. Jednou bude jen tak, podruhé přidáte jiné koření, pak vložíte mezi plátek namočený ve vejci a maso kus salátu. Každý bude nadšený, kolik variant toto jídlo má.
Napište komentář