Šťavnatá kuřecí prsa marinovaná v omáčce z česneku, medu, majonézy a hořčice

Kuřecí prsa mají tendenci se při přípravě nejrůznějších pokrmů vysušovat. Abyste zachovali jejich šťavnatost, postačí je namarinovat ve vhodné omáčce. Nyní jsme si pro vás připravili skutečně skvostnou kombinaci, která z kuřecího masa učiní dokonalé jídlo jak na oběd, tak i na večeři. Pochutnejte si s rodinou na této dobrotě.

Potřebné suroviny na přípravu šťavnatých kuřecích prsou

Před vařením si obstarejte tyto ingredience:

  • 4 kuřecí prsa
  • 40 gramů tekutého medu
  • 30 gramů plnotučné hořčice
  • 3 až 4 stroužky česneku
  • 50 gramů majonézy
  • sůl dle chuti
  • mletou červenou papriku dle chuti
  • 30 mililitrů slunečnicového oleje

Jak postupovat při přípravě šťavnatých kuřecích prsíček?

Do větší mísy si prolisujte nejprve oloupané česnekové stroužky. Poté přidejte plnotučnou hořčici, med, sladkou mletou papriku, majonézu, sůl dle chuti a dobře promíchejte pomocí metličky. Vsypat můžete do marinády i čerstvé bylinky, které máte rádi (hodí se kopr, petržel, nebo třeba pažitka).

V další fázi si připravte kuřecí prsa. Ta odblaňte, očistěte a skrojte na tenčí plátky.

Pak je zcela ponořte do směsi k marinování a nechte stát asi hodinu až dvě. Maso lze s marinádou umístit na tento čas do lednice.

Fáze pečení a servírování kuřecích prsou

Až uplyne doba marinování, vyjměte kuřecí maso z lednice a vyskládejte ho rovnoměrně na plech vystlaný pečícím papírem. Poté dejte pokrm zapékat do ideálně předehřáté trouby na 40 minut při 180 stupních Celsia. Přibližně v polovině propékání můžete kuřecí prsa otočit na druhou stranu.

Po uplynutí doby pečení vyjměte maso z trouby a podávejte teplé například se šťouchanými bramborami, bramborovou kaší, s hranolky, kroketami, či čerstvým pečivem. Hodit se bude k jídlu jako obloha i zeleninový salát, nebo nakládaná zelenina ve sladkokyselém nálevu (například okurky). Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]