Šťavnaté krůtí řízky ve sněhovém těstíčku chutnají báječně

Pokud máte v oblibě klasické kuřecí, nebo vepřové, jistě vás nadchnou i tyto krůtí řízky. Nejsou sice obalované v typickém trojobalu, avšak jsou také vynikající. Díky jemnému těstíčku jsou velice křehké a na jazyku se rozplývající. Ideální pokrm na rychlou večeři pro celou rodinu. Vyzkoušejte jej, budete nadšení.

Jaké ingredience budete potřebovat na šťavnaté kuřecí řízky?

Než se pustíte do vaření, připravte si následující suroviny:

  • 400 gramů krůtích prsou
  • 4 vejce
  • 100 gramů hladké mouky
  • sůl a pepř na dochucení masa a vajec

Dále si obstarejte: sušený, nebo čerstvý česnek a trochu slunečnicového oleje na smažení řízků.

Jak postupovat při přípravě krůtích řízků?

Krůtí prsa si nejprve očistěte od blanek, pokrájejte na přibližně stejné plátky a poté poklepejte paličkou na maso z obou stran. Maso následně okořeňte česnekem, solí a pepřem. Poté si oddělte u vajec žloutky od bílků a z těch vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky si v malé misce smíchejte zase s trochou soli. Pak přistupte k obalování krůtích řízků. Nejprve maso namočte do vaječných žloutků, pak do hladké mouky a na závěr jej obalte v bílkové směsi.

Smažení krůtích řízků a servírování pokrmu

Až budete mít všechno krůtí maso obalené, rozpalte si na plotně pánev s trochou slunečnicového oleje. Řízky smažte z obou stran do zlatova. Hotové maso položte před servírováním na papírové kuchyňské utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.

Krůtí řízečky podávejte ideálně s vařenými bramborami, nebo například s bramborovou kaší. Zakousnout k masu můžete i čerstvé pečivo v podobě chleba, nebo rohlíku. Perfektně pokrm doplní i nakládaná zelenina, nebo kyselé okurky. V případě, že nemáte v oblibě krůtí prsa, můžete samozřejmě k přípravě receptu použít i jiný druh masa, vhodná jsou například kuřecí prsa, vepřové kotlety, nebo telecí maso. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]