Stylový svícen vyrobený z obyčejného keramického květináče

Keramické květináče stojí jen pár korun. Využívají se spousty různými způsoby, nejen na pěstování květin, ale i na svícen. Pro svou nízkou cenu jsou častou součástí výrobků, které kutilové vyrábějí. Navíc jde o to, že jsou nejen levné, ale velmi dobře se s nimi pracuje a mají i ten správný tvar. A pokud je navíc stačí navrtat ze spodu, tak se jedná o něco tak jednoduchého, že to prostě musíte zkusit i vy.

Na chatu i do domácnosti

Svícen, který byl takto vyroben, můžete použít do své domácnosti, nebo jej dejte na chatu, kde se bude svým vzhledem skvěle hodit. Základní tvar, který se naučíte, můžete poté dozdobit podle své vlastní fantazie. Přidejte na něj kresby nebo kousky látky. Anebo jej nechte jen tak. tento jednoduchý svícen si určitě zaslouží vaši pozornost.

V čem je hlavní rozdíl?

Pokud byste použili květináče jako svícen a položili je přímo na podložku, tak si všimnete, že během hoření svíček dochází k zahřívání keramického květináče a také podložce, která se pod ní nachází. Keramika je horká, není možné ji včas odstranit v případě, že se podložka pod ní začne pálit. Tento problém je právě vyřešen jednoduchým zavěšením květináče, který sice může být horký, ale rozhodně nic nepodpálí.

Výhody zavěšení květináče

Když to tedy shrneme, musíme konstatovat, že závěsný svícen z keramického květináče má následující výhody:

  • Vypadá mnohem lépe.
  • Můžete s ním manipulovat i když je horký.
  • Nepodpálí ani nespálí podložku.
  • Pootočením získáváte prostor pro různě vysoké svíčky nebo si tím usnadníte vkládání a zapalování svíček.

Co budete potřebovat?

Na přípravu tohoto svícnu budete potřebovat dva keramické květináče i s podložkami (jeden větší a jeden menší), kousek řetězu (délka záleží na vás a vašem provedení), čtrnáct matic, které budou pasovat k jedenácti podložkám a k závitové tyči (její délku opět přizpůsobte svému provedení). Pak už jen stačí následovat video kurz a svícen bude hned hotový.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]