Sušenkový zákusek s bílou čokoládou a vanilkovým krémem

Připravte si rychlý nepečený zákusek z bílé čokolády, sušenek a vanilkového krému. Hodit se bude pro každou příležitost. Můžete jej pojídat jen tak ke snídani a zapíjet šálkem kávy, nebo jím pohostit rodinnou návštěvu. Tak jako tak budete mít tento sladký skvost hotový za pár minut.

Potřebné ingredience na nepečený zákusek ze sušenek, bílé čokolády a vanilkového krému

Obstarejte si následující suroviny:

– 1 litr mléka

– 3 vanilkové pudinky

– 150 gramů krupicového cukru

– 1 lžíci vanilkové esence

– 80 gramů sušeného mléka

– 200 gramů bílé čokolády

– 250 gramů másla

– 500 gramů máslových sušenek (ideální budou BeBe)

– 200 gramů smetany ke šlehání

Jak postupovat při přípravě nepečeného zákusku?

Asi ve sto mililitrech mléka si rozmíchejte pudinkové prášky s cukrem, zbývající mléko přiveďte v malém hrnci k varu. Až bude vřít, vlijte do něj tuto směs a míchejte do zhoustnutí. Také pudink ochuťte vanilkovou esencí. Pudinkovou hmotu přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladit. Mezitím si k ruce vezměte plech, nebo zapékací misku a na její dno vyskládejte máslové sušenky. Na ně rovnoměrně navrstvěte vychlazený pudink, špachtlí rozprostřete a pusťte se do přípravy krému z bílé čokolády.

Změklé máslo si vyšlehejte se sušeným mlékem a rozpuštěnou bílou čokoládou do pěny. V jiné misce si vyšlehejte do tuha smetanu. Poté oba krémy propojte a naneste je na pudinkovou vrstvu. Povrch krémové náplně pokryjte opět máslovými sušenkami a zákusek dejte chladit na několik hodin do lednice.

Servírování nepečeného zákusku

Až se zákusek ze sušenek, pudinku a bílé čokolády vychladí a ztuhne, nakrájejte jej na přiměřeně velké porce a podávejte s šálkem dobré kávy, kakaa, nebo čaje. Sušenky na povrchu je možné také přelít čokoládovou polevou a dozdobit plátky čerstvého ovoce. Hodit se budou například jahody, banán, nebo borůvky. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]