Pokud chcete připravit něco rychlého ke snídani či večeři, pusťte se do těchto švýcarských brambor. Jsou plné různých surovin a nestrávíte přípravou hodně času.
Většině lidem časem dojde inspirace na to, co by mohli připravovat k různým jídlům. O to více je složitější situace ve chvíli, kdy se jedná například o ženu, která ráda vaří celé své rodině, ale začne ji docházet inspirace. Naštěstí existuje velké množství receptů, které se dají rozdělit na ty, které se připravují krátkou dobu a ty, jenž se připravují déle. Tyto švýcarské brambory jsou vhodné pro celou rodinu, a navíc není jejich příprava nijak zdlouhavá.
Suroviny, které budete potřebovat
Na přípravu švýcarských brambor si připravte tyto suroviny:
- 3 ks brambor
- 100 g sýr
- 70 g máslo
- 1 ks tuňák v konzervě
- kukuřice z konzervy
- 1 ks cibule
- 2 ks vejce
- nakládané okurky
- 3 PL majonézy
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- majoránka podle chuti
Přípravu zvládne i začátečník v kuchyni
Jakmile si nachystáte veškeré suroviny, můžete se rovnou pustit do vaření. Nejprve si vezměte brambory, omyjte je, oloupejte a poté je nastrouhejte nahrubo. Hned poté si vezměte misku a nastrouhané brambory dejte do misky s vodou. Díky tomu brambory pustí škrob a poté je můžete slít, abyste z nich dostali vodu. Suché nastrouhané brambory dejte nakonec do čisté a suché misky.
Dochuťte brambory podle vašich chutí
Až budete mít brambory v misce, můžete je začít ochucovat. Do nastrouhaných brambor tedy přidejte majoránku a poté je osolte a opepřete. Následně je zalijte 30 g rozpuštěného másla a všechny suroviny v misce důkladně zamíchejte. Poté se rovnou můžete přesunout k plotně, kde budete potřebovat pánev. Do ní nalijte olej a poté dejte do pánve ochucené nastrouhané brambory. Snažte se rozprostřít po dně, aby vám vznikla hezká placka.
Osmažte bramborovou placku
Nyní byste měli mít v pánvi bramborovou placku, která hodně připomíná bramborák. Osmažte tedy tuto placku z obou stran dozlatova. Je potřeba, abyste placku několikrát během smažení otočili, aby se důkladně prosmažila. Jakmile bude placka osmažená, můžete ji dát na talíř a rovnou se pusťte do přípravy salátu, abyste si jej mohli dopřát k bramborové placce.
Příprava salátu k bramborové placce
K této bramborové placce se skvěle hodí i salát. Jako první sáhněte po tuňákové konzervě a všechen její obsah dejte na talíř. Následně si nakrájejte cibuli nadrobno, a poté ji zalijte vroucí vodou. Chvíli ji nechte odležet a mezitím si uvařte dvě vejce natvrdo. Po dovaření je oloupejte a nakrájejte na malé kousky, které nakonec přijdou do salátu.
Smíchejte suroviny dohromady
Do salátu si nyní nakrájejte i nakládané okurky a dejte je do misky. Poté k nim přidejte vejce a tuňáka. Nyní je na čase přidat i kukuřici z konzervy, cibuli a vše dochuťte majonézou. Salát je potřeba důkladně promíchat, aby se spojily všechny chutě a až budete mít hotovo, jednoduše si dejte tento salát společně s bramborovou plackou. Uvidíte, že na tomto výtečném pokrmu si všichni pochutnají.
Napište komentář