S těmito švýcarskými bramboráky potěšíte celou rodinu. Voní na celou bytovku. Sousedi klepou na dveře, aby dostali recept

švýcarský bramborák

Pokud chcete připravit něco rychlého ke snídani či večeři, pusťte se do těchto švýcarských brambor. Jsou plné různých surovin a nestrávíte přípravou hodně času.

Většině lidem časem dojde inspirace na to, co by mohli připravovat k různým jídlům. O to více je složitější situace ve chvíli, kdy se jedná například o ženu, která ráda vaří celé své rodině, ale začne ji docházet inspirace. Naštěstí existuje velké množství receptů, které se dají rozdělit na ty, které se připravují krátkou dobu a ty, jenž se připravují déle. Tyto švýcarské brambory jsou vhodné pro celou rodinu, a navíc není jejich příprava nijak zdlouhavá.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu švýcarských brambor si připravte tyto suroviny:

  • 3 ks brambor
  • 100 g sýr
  • 70 g máslo
  • 1 ks tuňák v konzervě
  • kukuřice z konzervy
  • 1 ks cibule
  • 2 ks vejce
  • nakládané okurky
  • 3 PL majonézy
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • majoránka podle chuti

Přípravu zvládne i začátečník v kuchyni

Jakmile si nachystáte veškeré suroviny, můžete se rovnou pustit do vaření. Nejprve si vezměte brambory, omyjte je, oloupejte a poté je nastrouhejte nahrubo. Hned poté si vezměte misku a nastrouhané brambory dejte do misky s vodou. Díky tomu brambory pustí škrob a poté je můžete slít, abyste z nich dostali vodu. Suché nastrouhané brambory dejte nakonec do čisté a suché misky.

Dochuťte brambory podle vašich chutí

Až budete mít brambory v misce, můžete je začít ochucovat. Do nastrouhaných brambor tedy přidejte majoránku a poté je osolte a opepřete. Následně je zalijte 30 g rozpuštěného másla a všechny suroviny v misce důkladně zamíchejte. Poté se rovnou můžete přesunout k plotně, kde budete potřebovat pánev. Do ní nalijte olej a poté dejte do pánve ochucené nastrouhané brambory. Snažte se rozprostřít po dně, aby vám vznikla hezká placka.

nastrouhané brambory v pánvi

Osmažte bramborovou placku

Nyní byste měli mít v pánvi bramborovou placku, která hodně připomíná bramborák. Osmažte tedy tuto placku z obou stran dozlatova. Je potřeba, abyste placku několikrát během smažení otočili, aby se důkladně prosmažila. Jakmile bude placka osmažená, můžete ji dát na talíř a rovnou se pusťte do přípravy salátu, abyste si jej mohli dopřát k bramborové placce.

smažení placky v pánvi

Příprava salátu k bramborové placce

K této bramborové placce se skvěle hodí i salát. Jako první sáhněte po tuňákové konzervě a všechen její obsah dejte na talíř. Následně si nakrájejte cibuli nadrobno, a poté ji zalijte vroucí vodou. Chvíli ji nechte odležet a mezitím si uvařte dvě vejce natvrdo. Po dovaření je oloupejte a nakrájejte na malé kousky, které nakonec přijdou do salátu.

hotová bramborová placka

Smíchejte suroviny dohromady

Do salátu si nyní nakrájejte i nakládané okurky a dejte je do misky. Poté k nim přidejte vejce a tuňáka. Nyní je na čase přidat i kukuřici z konzervy, cibuli a vše dochuťte majonézou. Salát je potřeba důkladně promíchat, aby se spojily všechny chutě a až budete mít hotovo, jednoduše si dejte tento salát společně s bramborovou plackou. Uvidíte, že na tomto výtečném pokrmu si všichni pochutnají.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*