Zapomenutý recept ze 70. let: Dukátové buchtičky se sladkým krémem, na kterých si pochutná celá vaše rodina

Tyto sladké buchtičky vám zpříjemní nedělní odpoledne. Jejich příprava je jednoduchá, nevyžaduje mnoho ingrediencí a poradí si s ní každý začátečník.

Pokud máte chuť na sladký oběd nebo hledáte vhodný dezert pro rodinnou návštěvu, tento recept je pro vás jako dělaný. Sýrové buchtičky se sladkým krémem připravované podle postupu ze 70. let totiž budou vyčnívat na vašem stole. Jsou měkké, nadýchané a neodolá jim naprosto žádný host. Jejich příprava je navíc velmi jednoduchá, takže stačí nakoupit několik důležitých ingrediencí a pustit se do toho – poradí si s nimi i každý začátečník v kuchyni. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se na to!

Lahodné sýrové buchtičky se sladkým krémem:

Kouzlo tohoto receptu ze 70. let spočívá v jednoduchém postupu a použití správných ingrediencí – těsto bude ve výsledku měkké a krásně jemné. Kromě toho vám celý postup nezabere téměř žádný čas, takže se nebudete muset trápit dlouhé hodiny za sporákem. Na takové dobrotě si rozhodně pochutná celá vaše rodina nebo jakákoliv návštěva, která k vám přijde. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 250 mililitrů čerstvého mléka
  • 500 gramů mouky
  • 1 polévková lžíce 9% octa
  • 80 mililitrů rostlinného oleje
  • 50 gramů cukr
  • Špetka, soli
  • 20 gramů droždí
  • 1 ks kuřecí vejce
  • 100 gramů taveného sýra
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 3 polévkové lžíce kondenzovaného mléka

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte čerstvé mléko. To je třeba zahřát na 50-55 stupňů a poté jej přelít do větší nádoby. K mléko následně vlijte ocet, cukr a droždí.
  • Vejce rozdělte na bílek a žloutek, přičemž do mléčné směsi přidejte pouze bílek, osolte a důkladně všechny ingredience promíchejte.

  • Do mléčné směsi nyní začněte postupně přidávat prosátou mouku. Těsto pořádně prohněťte na rostlinném oleji a poté ho prohněťte svýma rukama.
  • Jakmile bude těsto vláčné a nebude se vám lepit na ruce, nechte ho ležet na 35 minut na teplém místě. Následně těsto znovu prohněťte a rozdělte na 6 stejných dílů.

  • Každý díl poté rozdělte na dalších 8 dílků, přičemž z každého udělejte malých kulatých placek. Do každé z nich následně vložte malý kousek taveného sýra, vytvořte malou kuličku a utěsněte sýr v těstě.
  • Vymažte máslem formu na pečení a položte na ni všechny buchtičky se sýrem. Poté je nechte kynout na teplém místě pod utěrkou.

  • Mezitím důkladně smíchejte žloutek a mléčnou směs tak, abyste získali jednolitou tekutinu, a tou poté potřete každou kuličku.
  • Formu s buchtami vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte alespoň 20 minut. Mezitím rozpusťte máslo a smíchejte ho s kondenzovaným mlékem. Po upečení potřete všechny buchtičky s připraveným krémem. Poté můžete tuto dobrotu rovnou podávat.

Pokud neodoláte sladkým pokrmům, tyto lahodné buchtičky se sýrem jsou pro vás jako dělané. Všechny ingredience do sebe skvěle zapadají a tvoří jedinečný zážitek. Tato dobrota navíc bude určitě vyčnívat na vašem stole, pokud ji například nabídnete při rodinné oslavě nebo slavnostní večeři. Buchtičky budou ve výsledku krásně měkké a budou se všem jen rozplývat na jazyku. Příprava je navíc velmi jednoduchá, takže to stihnete určitě ještě před tím, než bude návštěva na cestě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*