Domácí lívance nebyly nikdy lákavější na provedení, tyto speciální jsou navíc s přidaným jablkem, které celkovému pokrmu dodává naprosto nové rozměry.
Chtěli byste potěšit své blízké, se kterými žijete a nejlépe jim připravit pořádnou a chutnou snídani, na kterou jen tak nezapomenou a budou se olizovat ještě u oběda? Pak rozhodně vsaďte na tyto vylepšené lívance, kterým oproti těm klasickým rozhodně nikdo v blízkém okolí neodolá. Na jejich přípravě není nic složitého a se surovinami také žádný výrazný problém mít nebudete. A nejvíce ideální je situace, kdy máte vlastní jablíčka pěstovaná na zahrádce.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
- Jablko – 1 kus
- Vejce – 1 kus
- Cukr krystal – 60 g
- Rostlinný olej – 60 ml + 3 lžíce
- Plnotučné mléko – 125 ml
- Vanilkový cukr – 1 balení
- Prášek do pečiva – 8 g
- Hladká mouka – 200 g
- Sůl – špetka
- Moučkový cukr – na ozdobu
Do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte k němu obyčejný a vanilkový cukr a špetku soli. Začněte směs šlehat metličkou a během tohoto procesu do ní postupně zašlehávejte i rostlinný olej, následně plnotučné mléko. Hladkou mouku smíchejte bokem s práškem do pečiva a výslednou směs prosejte do mísy s těstem.
Jablko oloupejte, zbavte ho stopek a nakrájejte ho na tenké plátky, ty následně zapracujte do těsta. Nalijte do pánve tři lžíce rostlinného oleje a vyčkejte, než se dostatečně rozpálí. Z těsta postupně vytvarujte lívance a dejte je na pánev smažit, na každý ještě položte dva plátky nakrájeného jablka. Poté lívance smažte z každé strany dozlatova. Před podáváním je zasypejte moučkovým cukrem, dobrou chuť!
Napište komentář