Tento dezert z mandarinek chutná lépe než zmrzlina

Tento báječný dezert chutná jistě nejen rodinným příslušníkům, ale také svým hostům. Příprava této pochoutky je velice jednoduchá a nevyžaduje příliš mnoho surovin. Dejte se do práce a budete mít v lednici snadno připravenou dobrotu, kterou budete moci naservírovat mlsným jazýčkům svých dětí, stejně jako nečekané návštěvě, která dostane chuť na sladké.

Co budete potřebovat?

Sedm jednoduchých ingrediencí a získáte jedinečný dezert, na kterém si zaručeně pochutnáte. Pokud máte vy a vaše děti dáti mandarinky, je pro vás tento recept naprosto ideální. Navíc jeho příprava není vůbec složitá a zvládne ho úplně každá domácí kuchařka a matka. Podívejme se, co přesně budete potřebovat na přípravu této jedinečné sladkosti.

Neobejdete se bez:

  • velké mandarinky – 6 ks,
  • voda – 500 ml,
  • jedlá soda – 1 lžíce,
  • studená voda – 200 ml,
  • citronová šťáva – 50 ml,
  • cukr – 80 g,
  • želatina – 20 g.

Pracovní postup výroby originální sladkosti

Nejdříve oloupejte mandarinky a ponořte je na 30 vteřin do vroucí vody s jedlou sodou. Poté dejte 200 ml studené vody do hluboké mísy a přidejte do ní mandarinky. Nalijte vodu do samostatné misky s citronovou šťávou a přidejte 50 gramů cukru. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Mandarinky vložte do samostatné misky a nalijte na ně výsledný sirup. Nechte je několik hodin máčet.

Do hrnce dejte 500 ml vody. Přidejte 20 gramů želatiny a 30 gramů cukru. Za stálého míchání přiveďte k varu. Želatina se musí dokonale rozpustit. Vložte mandarinky do samostatných nádob, ve kterých bude želé viset, a přelijte je želatinovou směsí. Nechte je v chladničce po dobu nejméně 3 hodin, dokud želatina zcela neztvrdne. Uvidíte, jak budou lahodné! Jde o netradiční a o něco zdravější variantu klasické zmrzliny, ve které ovšem najdete celé čerstvé ovoce. Neváhejte a recept zaručeně vyzkoušejte!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]