Tento jemný dort se doslova rozpadá v ústech. Díky mému triku navíc vypadá jako z luxusní cukrárny

Roláda z nutelly

Nutella je oblíbeným pokrmem téměř každého dítěte. Jedná se o sladkou oříškovou pomazánku, které jen málokdo odolá. Nemusíme ji ale jen mazat na chleba, můžeme z ní také připravit dezert.

Rolády jsou velmi oblíbeným pokrmem, který se připravuje z různých těst, například z toho piškotového. Málokdo by se ale vrhl na přípravu z oblíbené lískooříškové pomazánky, přesto je to velká škoda. Příprava rolády s využitím nutelly je totiž velmi jednoduchá a výsledek zaručeně nadchne nejen ty nejmenší strávníky.

Ingredience potřebné na přípravu rolády z nutelly:

  • 300 gramů sušenek
  • 120 gramů másla
  • 3 polévkové lžíce nutelly
  • 70 gramů sýru Ricotta
  • 30 gramů vanilkového cukru
  • 70 mililitrů šlehačky
  • 30 gramů kokosových vloček
  • 2 středně velké banány
  • 80 gramů bílé čokolády
  • 80 gramů mléčné čokolády

Roláda z nutelly

Základem každé rolády je dobré těsto

Jako první si budeme muset připravit těsto, které se skládá ze sušenek. Finální dezert je nepečený, jeho příprava tedy není nijak náročná a nemusíme se jí bát. Sušenky si pomocí mixéru rozdrtíme na jemnou směs, kterou následně smícháme s rozpuštěným máslem. Obě dvě suroviny spolu prohněteme do jemné hmoty, do které přidáme také připravenou Nutellu.

čokoládový dezert

Tento nadýchaný a krémový dort doslova chutná lépe než Kinder čokoláda. Manžel ho chce každý týden

Roláda z nutelly

Těsto je dobré spojovat pomocí lžičky

Výsledné těsto může být velmi lepivé, mnohem lépe se s ním tedy pracuje za pomoci lžičky. Tou těsto nejen promícháme, ale také poté přeneseme na potravinářskou fólii, kde jej rovnoměrně rozprostřeme. Položíme na něj další vrstvu fólie a pomocí válečku rozválíme na tenkou vrstvu. Tu odložíme stranou a připravíme si náplně.

Roláda z nutelly

Sladká bomba, která nás zaručeně nadchne

Ve druhé nádobě si smícháme sýr spolu s moučkovým cukrem a smetanou. Tuto směs vyšleháme do krémové hmoty, do které následně přisypeme kokosové lupínky a promícháme. Čokoládové těsto namažeme krémem a umístíme na něj vrstvu banánů. Roládu zabalíme a umístíme do trouby. Na bublinkovou fólii si naneseme vrstvy rozpuštěných čokolád a takto připravenou ozdobou celou roládu pokryjeme.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*