Tento kořen si vaše tělo zamiluje! Léčí záněty žaludku, žaludeční vředy, slinivku a odstraňuje žlučové kameny

Jestliže trpíte na jakékoliv žaludeční problémy, rozhodně se nebojte sáhnout po kořenu lopuchu, který vás jistě postaví na nohy. Jen musíte vědět, jak ho připravit. 

Máte problémy se zánětlivými procesy ve vaší žaludeční sliznici, jinak nazvanými gastritida? Nebo vás jen poslední dobou potrápilo trávení či zácpa a chtěli byste tento problém zastavit již při jeho začátku? Tak jako tak, jednoduché řešení těchto (a mnohem více) problémů najdete v kořenu lopuchu. Ten často roste jako plevel všude možně, tudíž není až takový problém ho najít a ulovit si tento lék prakticky zdarma. Za toto rozhodnutí budete jistě vděční.

Způsoby, jak kořen lopuchu připravit

Studený nálev:

  • Nakrájený kořen lopuchu – 1 lžička
  • Převařená voda pokojové teploty – 1 šálek

Lžičku s nakrájeným kořenem lopuchu zalijte vodou, kterou jste předtím převařili a nechali vychladnout. Odstavte směs na pět hodina poté ji sceďte. Vždy byste měli vypít za den čtvrt šálku před snídaní a poté před obědem i večeří. Tato léčba vám pomůže s gastritidou a měli byste ji provádět každoročně v období jara alespoň po dobu týdne.

Horký nálev:

  • Drcený kořen lopuchu – 1 lžička
  • Vroucí voda – 1 šálek

Drcený kořen dejte do hrnku a přilijte k němu šálek horké vody, nechejte směs odstát alespoň na 12 hodin. Po scezení byste měli konzumovat 1 až 2 sklenice cca čtyřikrát denně.

Odvar:

  • Nakrájený kořen lopuchu – 1 lžička
  • Vroucí voda – 1 šálek

Do hrnce dejte nakrájený kořen lopuchu a zalijte ho šálkem vroucí vody, poté směs ještě vařte cca 10 minut na středním ohni. Sundejte hrnec ze sporáku a vyčkejte, než směs kompletně vychladne. Poté ji přeceďte a máte hotovo. Měli byste konzumovat 1 lžičku třikrát až čtyřikrát denně.

Když vás trápí žlučové kameny:

  • Sušený kořen – 3 lžíce
  • Voda – 750 ml

Sušený kořen namočte do vody a nechejte ho v ní odstát alespoň na tři hodiny. Poté směs vařte cca deset až patnáct minut a následně ji sceďte. Podávejte 70 až 100 ml tekutiny dvakrát až třikrát denně, vždy po jídle.

Regulace činnost trávicí soustavy:

  • Sušený kořen – 15 g
  • Vroucí voda – 200 ml

Sušený kořen dejte do vroucí vody a poté směs ještě chvíli vařte- Následně ji odstavte na cca dvacet minut a jakmile vychladne, tak ji sceďte. Konzumovat byste měli jednu lžíci třikrát denně, vždy před hlavními jídly a to po dobu dvou týdnů.

Fotografie: Pexels

Když vás trápí chronická zácpa:

  • Kořen lopuchu – 2 lžíce
  • Vroucí voda – 2 šálky

Do nádoby dejte dvě lžíce kořene lopuchu a zalijte ho dvěma šálky vroucí vody. Nechejte směs odstát alespoň na dvě hodiny a poté ji sceďte. Vždy byste měli vypít půl šálku horké směsi dvakrát až čtyřikrát denně.

Jak si pomoci při nedostatku vitamínů:

  • Sušený lopuch – 1 lžíce
  • Vroucí voda – 1 šálek

Zalijte sušený lopuch vroucí vodou a vyčkejte cca dvě hodiny, než se směs dostatečně odleží. Poté ji sceďte a konzumujte jednu lžíci vzniklé tekutiny čtyřikrát až šestkrát denně vždy po jídle.

Tinktura:

  • Semena lopuchu – čtvrtina sklenice
  • Vodka – třičtvrtě sklenice

Naplňte čtvrtinu sklenice semeny lopuchu a zbytek sklenice dolijte vodkou. Důkladně sklenici uzavřete a uchovávejte ji alespoň tři týdny na chladném a tmavém místě. Vždy byste měli užívat jednu lžičku 15 minut před jídlem, tuto kůru provádějte maximálně dva měsíce vkuse. Pomůže vám se zánětem trávicí trubice i se změnami sliznice tlustého střeva.

Na onemocnění slinivky břišní:

  • Drcený sušený kořen lopuchu – 4 lžíce
  • Převařená voda pokojové teploty – 6 šálků

Převařte šest šálků vody a přidejte do ní 4 lžíce sušeného a nadrceného kořene lopuchu. Odstavte směs na 2 až 5 hodin a poté ji 10 až 15 minut vařte. Po vychladnutí ji sceďte a pijte půl šálku dvakrát až třikrát denně.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*