V obchodech jste si už určitě bagety s bruchettou všimli, ale té domácí se nic nevyrovná. Doplňte ji o domácí salát a máte zaručeně spokojený žaludek.
Máte chuť na něco zdravého, co vás naplní a bude to chutnat výtečně? Můžete si to splnit téměř okamžitě. Postačí vám k tomu jen obrovské množství zeleniny, bageta a trochu snahy. Ale opravdu jen trochu, jelikož příprava tohoto salátu a bagety s bruchettou není nic náročného. Tudíž pokrm pro líné odpoledne jako dělaný, cenově vás to také nezruinuje, tak na co ještě čekáte?
Ingredience a postup přípravy
Na bagetu s bruchettou budete potřebovat:
- Bagetu (druh pečiva dle vašich preferencí)
- Kopr
- Petrželku
- Česnek
- Olej
- Sůl
- Pepř
- Všechny ingredience dejte dle vašich chutí, na gramáž se zde nehraje
Na salát budete potřebovat:
- Jednu středně velkou červenou cibuli
- Jednu žlutou papriku
- Tři sta padesát gramů bílého hlávkového zelí
- Tři sta padesát gramů červeného hlávkového zelí
- Jedno rajče
- Jednu okurku
- Jedno jablko
- Jendu mrkev
- Jeden citron
Na dressing budete potřebovat:
- Třicet gramů hořčice
- Čtyřicet gramů majonézy
- Jeden stroužek česneku
- Osmdesát gramů zakysané smetany
- Sůl
- Pepř
Začněte salátem, aby se vám stihl i na chvíli odležet v lednici. Vezměte si hlávkové zelí, zbavte jej jeho vrchní vrstvy a zbytek s pomocí struhadla nastrouhejte na drobné nudličky. Jestli vám budou připadat dlouhé, tak se je nebojte nakrájet na menší kousky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. s rajčetem udělejte to podobné, čím drobnější kousky, tím více šťávy do salátu pustí.
Nezabere vám to skoro žádný čas
Ze žluté papriky vykrojte jádro se semínky a zbytek nakrájejte, opět na kostičky. Okurku si případně oloupejte a opět a nadrobno pokrájejte. Mrkev oloupejte a nastrouhejte na struhadle, to samé můžete vlastně udělat i s okurkou, pokud tuto možnost preferujete. Na konec si vezměte jablko, zbavte jej jadérek i stopek a nakrájejte na menší části. Teď přichází zábavná část, jelikož spolu všechno smícháte v míse. Citron rozřízněte napůl, vymačkejte z něj šťávu a s tou salát pokapejte.
V druhé menší misce smíchejte hořčici, majonézu, prolisovaný česnek a smetanu. Zeleninu ještě osolte, opepřete, to samé s dresinkem a můžete jej do směsi přidat. Pořádně vše promíchejte, aby se chutě spojily a odložte do lednice, dokud nebudete mít i zapečené bagety. Jednu větší nakrájejte na plátky a pokapejte olivovým olejem, nechejte zapéct na plechu vyloženým pečícím papírem na 200 stupňů po dobu cca 5 až 7 minut.
Než se tak stane, tak si kopr i petrželku nakrájejte nadrobno, V misce je smíchejte s kapkou olivového oleje a přidejte k nim opět prolisovaný česnek. Osolte a opepřete dle chuti, smíchejte.
Na zapečené bagety novou směs přidejte a servírujte na talíři spolu s trochou salátu. Tento pokrm můžete podávat jako svačinu, snídani a večeři. Pokud si k salátu osmažíte kuřecí maso na kostičky, můžete z toho mít i originální oběd. Dobrou chuť!