Tento kuřecí salát zasytí celou vaši rodinu a ani vás nebude stát příliš mnoho peněz! Navíc všem zachutná

Tento salát s pekingským zelím a kuřecím masem musíte rozhodně vyzkoušet. Jeho příprava vás nebude skoro nic stát a výsledek si prostě zamilujete. Je to ideální oběd pro celou rodinu. 

Jestliže máte pořádný hlad a nechce se vám nad přípravou obědu trávit celé odpoledne, máte zde poněkud jednoduché a levné řešení v podobě chutného salátu. Tento pokrm si dozajista vychutnáte například s nějakým pečivem, ale bude vám stačit i sám o sobě, jelikož je vydatný a sytý. Dle chuti si můžete ingredience v něm upravit a cokoliv přidat či ubrat, to záleží čistě jen na vás a na vaši fantazii. Úspěch u vašich blízkých máte zaručený.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Kuřecí stehno – 1 kus
  • Pekingské zelí – 1 kus
  • Nakládané okurky – 3 kusy
  • Sýr – 150 g
  • Jarní cibulka – dle chuti
  • Čerstvá petrželka – dle chuti
  • Čerstvý kopr – dle chuti
  • Zelenina – dle chuti
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Majonéza – dle chuti

Postup přípravy

Do většího hrnce napusťte dostatečné množství vody a důkladně ji osolte, dejte do ní kuřecí stehno a uvařte ho doměkka. Dle přání můžete do vody přidat i jiné koření. Jarní cibulku, kopr i petrželku důkladně omyjte pod vodou a vše nakrájejte nadrobno. Dejte směs do mísy, ve které budete servírovat salát.

Fotografie: Freepik

Pekingské zelí nakrájejte nadrobno a přidejte ho do mísy, to samé proveďte s masem, které ale po uvaření necháte vychladnout a následně ho natrháte. Okurky nakrájejte na drobné kostičky a také je přidejte do salátu. To samé proveďte i se zbytkem zeleniny. Sýr nastrouhejte nahrubo do mísy.

Salát důkladně promíchejte a dle chuti ho osolte, opepřete a přidejte i další koření dle vašich chutí (grilovací koření, granulovaný česnek…). Nakonec ho promíchejte i s majonézou a nechejte ho v lednici na 40 minut vychladnout. Poté ho můžete servírovat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*