Tento lahodný krém nadchne nejenom svou chutí. Hodí se i na celou řadu zákusků

Máte rádi sladké a nejvíce milujete zákusky s krémem? Pokud ano, jistě dáte za pravdu, že jak kupované zákusky, tak i kupované krémy nejsou nic moc. Vše se postupně šidí a tak v mnoha produktech najdete různé náhražky a éčka. Proto je na místě vytvořit si krém na zákusky doma. A to z kvalitních surovin, které zaručí dokonalý výsledek. Navíc vás zaujme také fakt, že tento typ krému je natolik univerzální, že ho lze využít na celou řadu vašich dezertů.

Jaké ingredience budete na tento skvělý krém na zákusky potřebovat?

Bez správných ingrediencí to nejde. Myslete na to, že byste na nich neměli šetřit a vždy je na místě pořídit jenom ty kvalitní. A co přesně bude potřeba, aby byl výsledek dle vašich představ?

  • 3 vejce
  • 200 g cukru
  • 120 g škrobu
  • 1 l mléka
  • 50 g másla
  • 1 citronová kúra
  • 250 ml šlehačky
  • 4 sáčky vanilkového cukru

Nejprve vyšlehejte vejce

Aby se krém na zákusky skutečně povedl tak, jak od něho očekáváte, je třeba dodržet také správný technologický postup. Co je s ním spojeno? Je na místa začít vejci. V jedné nádobě si vyšlehejte vaječné bílky tak, až vám vznikne velmi tuhý a pevný sníh. V druhé nádobě si rozšlehejte vaječné žloutky, ke kterým následně přidáte vanilkový cukr. Když máte hotovo, pokračujte dále.

Zahřejte mléko a přidejte žloutky

Další fází je ohřátí mléka. Jakmile je teplé, můžete v něm rozpustit veškerý škrob, který zajistí, že mléko výrazně zhoustne. Když dosáhnete požadované konzistence, tak přicházejí na řadu vaše žloutky a cukry. Ty v teplém mléce pomalu rozmíchejte. Teplotu pouze udržujte, ale mléko již nevařte. V tu chvíli by měl mít krém konzistenci velmi husté smetany.

Pokračujte s přidáváním dalších ingrediencí

Mléko stále houstne a to je ta chvíle pro přidání dalších ingrediencí. A tou je smetana, kterou do mléka pomalu nalijte a stále míchejte. Potom vypněte sporák a přidejte poslední ingredienci. Mělo by se jednat o máslo, které díky svému obsahu tuku bude velmi dobrým nositelem chuti a všechny ingredience propojí. Pozor na fakt, že mléko již nesmíte ohřívat, jinak by se máslo dobře nepropojilo.

Nechte lehce stydnout

Když jste vypnuly sporák a máslo se rozpustilo, nechte svůj krém na zákusky lehce stydnout. Potom do něho opatrně vmíchejte to poslední, čímž jsou rozšlehané bílky. Tím docílíte nadýchanosti a také vláčnosti celé konzistence. Potom už jste připraveni k tomu krém na zákusky použít.

Využití je všestranné

Je na vás, jak krém využijete. Můžete ho použít třeba mezi dvě vrstvy listového těsta a vytvořit jednoduchý dezert. Můžete si díky němu vytvořit třeba i skvělý větrník. Hodí se také na plnění různých trubiček. Stane se i náhradou klasického pudinku v dezertech, kde má tvořit také jednu ze základních složek.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]