Tento recept na špagety pobláznil svět. Unikátem je použití vývaru a smetany

Hledáte unikátní a originální recept na špagety, který zaujme svou chutí? Potom použijte unikátní suroviny jako je smetana a vývar. I když se to zdá zvláštní, doporučujeme vyzkoušet. Výsledkem bude pochoutka, kterou milují lidé po celém světě. Nedivíme se jim. Až tento recept také ochutnáte, dáte nám za pravdu v tom, že lepší špagety jste pravděpodobně ještě nejedli.

Správné ingredience jsou nutností

Aby se recept na špagety povedl a aby vznikla naprosto dokonalá pochoutka, je třeba dodržet jednu věc. Tou je seznam surovin, které si k přípravě nachystejte. Jedině tak zaručíte, že  si pochutnáte. A bez čeho se neobejdete? Potřebovat budete:

  • 1 balení kvalitních těstovin
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 g parmezánu
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • Sůl a pepř

Začínáme omáčkou

Stejně jako jakýkoliv jiný recept na špagety, i tento je třeba začít omáčkou. To proto, aby byla připravena a těstoviny se s ní mohly jenom smíchat. Základem je olej, na kterém budete pomalu opékat nakrájené stroužky česneku. Potom přidejte také nakrájenou petrželku a smetanu, kterou prohřejete. Pánev dáte stranou a pustíte se do přípravy těstovin.

Špagety vařte podle návodu

Jelikož existuje celá řada druhů a výrobců, doporučujeme se podívat na obal a vařit podle návodu. Pozor na správná čas. Těstoviny by měly být takzvaně al dente. Tedy na skus. Jakmile jsou hotové, můžete je přecedit a vhodit je do připravené omáčky.

Dodělejte a servírujte

Omáčku spolu s těstovinami začněte postupně zahřívat. Po nasypání těstovin dojde k tomu, že začnou výrazně sáknout smetanu a vodu. Proto přidejte poslední ingredienci v podobě kuřecího vývaru. Dále chvíli povařte, aby se propojily chutě a vše dostalo požadovanou konzistenci, která by neměla být ani řídká, ani příliš hustá. V tu chvíli je váš recept na špagety u konce. Těstoviny naservírujte, posypte je parmezánem a můžete ochutnat. V případě potřeby dosolte nebo opepřete. Jakmile je dáte do úst, jistě nám dáte za pravdu, že tento recept nemá chybu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]