Tento slaný koláč se připravuje na pánvi. A obsahuje tajnou přísadu

Slaný koláč nemusí být jenom tradiční. Existují i různé alternativní varianty. Ta dělaná na pánvi je jedno z nich. Podívejte se na recept, který vás celým postupem přípravy tohoto netradičního sladkého jídla provede. Díky tajné přísadě je slaný koláč nadýchaný a díky unikátnímu postupu nebudete muset zapínat troubu.

Toto jsou potřebné ingredience

Aby se vám tento netradiční koláč z pánve povedl, je třeba mít po ruce potřebné ingredience. Které to jsou a bez čeho se neobejdete? Základem je tento seznam:

  • 200 ml kefíru
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky vody
  • 1 lžička cukru
  • 20 ml oleje
  • 400 g mouky
  • 50 g másla

Dále je třeba také náplň. Poprvé doporučujeme použít 300 g oblíbeného sýru. Až si budete slaný koláč dělat v budoucnu, tak je možné s náplní improvizovat jak jenom budete chtít.

Začněte přípravou těsta

Je velmi jednoduché. Není třeba kynutí a tak pouze smícháte jednotlivé ingredience. Tedy kefír, dále jedlou sodu, vodu, cukr a také mouku. Vše se snažte důkladně zpracovat, dokud nebude směs na těsto dokonale hladká. Optimální je zpracovávat ho rukama do podoby, kdy bude měkké, homogenní a nebude se lepit na ruce.

Nechte ho odpočnout

Nyní můžete těsto rozdělit na celkem 4 díly. Uděláte totiž celkem 4 stejně velké koláče. Každý díl zabalte do potravinářské folie a nechte ho asi 20 minut odpočívat na teple, tedy na kuchyňské lince.

Abyste využili tento čas, můžete se pustit do přípravy náplně. Tou je sýr, který nahrubo nastrouháte a následně ho můžete dochutit solí, pepřem, zeleným kořením i čímkoliv dalším, přesně podle vaší chuti. Náplň rozdělte na 4 díly.

Můžete plnit

Nyní vezměte první díl a ručně z něho vytvarujte placku a do jejího středu dejte sýr. Nyní placku uzavřete a potom z ní vytvarujte jednu znovu, a to tak, aby náplň byla v jejím středu. Takto pokračujte i u všech ostatních.

Pečte na pánvi

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]