Kuřecí stehna se řadí mezi jedno z nejoblíbenějších a nejčastějších jídel na našich talířích. Máme pro vás recept, jak si tuto delikatesu připravit rovnou i s přílohou.
Nejlepším způsobem, jak připravit kuřecí stehna, je podle odborníků pečení na mřížce. Tato metoda s sebou nese ale několik zásadních nevýhod, proto bychom se při přípravě kuřecích stehen měli držet receptu jiného. Abychom se vyhnuli složitému čištění hliníkového roštu trouby, je dobé připravit paličky v pekáči přímo s přílohou a to za pomoci párátek
Ingredience na přípravu kuřecích paliček s brambory
- 8 kusů kuřecích paliček
- 1 kilogram brambor
- 6 stroužků česneku
- slunečnicový olej
- sůl, pepř, petržel
- mletá paprika
- citronová šťáva
Brambory budou upečené, ale nerozvaří se ve šťávě
Tento způsob přípravy je ideální nejen proto, že brambory se připraví rovnoměrně, ale také proto, že na něj budeme potřebovat pouze pekáč, neušpiníme tak zbytečně moc nádobí. Brambory nejprve oloupeme a nakrájíme na velké kusy. Vložíme je do velké mísy, do které přidáme sůl, pepř, mletou papriku, lžíci slunečnicového oleje a vše promícháme.
Paličky dochutíme a vezmeme si k ruce párátka
V samostatné misce smícháme omyté kuřecí paličky s najemno nakrájenou petrželí a česnekem, který jsme rozdrtili pomocí lisu. Paličky také osolíme a opepříme. Jako poslední každou paličku pokapeme citronovou šťávou a necháme ve směsi alespoň 15 minut marinovat. Brambory mezitím umístíme na plech, který jsme předem vymazali tukem.
Vynikající kuřecí guláš jako od maminky: Většina Čechů už zapomněla na tuto původní poctivou recepturu
Jednotlivé paličky zapíchneme do brambor
Vybereme si 8 největším brambor a do každé z nich zapíchneme 2 párátka. Na ně následně postavíme marinované kuřecí paličky, a to tak, aby byly ve svislé poloze. Takto připravený pekáč umístíme do předehřáté trouby a pokrm pečeme na 180 stupňů po dobu 40 – 45 minut. Stejným způsobem můžeme připravit také kuřecí stehna, paličky ale budou šťavnatější a chutnější.
Napište komentář