Sendviče jsou oblíbenou pochoutkou. Dají se dělat na tisíc způsobů. Připravte si zapečenou variantu s vejcem na pánvi. Příprava je jednoduchá a rychlá.
Má se za to, že prvním konzumentem sendviče, od kterého dostal tento pokrm i název, byl britský státník lord Sandwich. Údajně byl vášnivým hráčem karet a aby je při svačině nemusel odkládat z ruky, poručil sluhovi, aby mu chléb překryl dalším plátkem a on si tak nešpinil ruce. K této historce neexistuje oficiální záznam, ale pravdou je, že dát náplň mezi dva kousky chleba je skutečně praktické. Obzvlášť jako svačina do školy nebo občerstvení na výlet. Vyzkoušejte tuto teplou a vydatnou variaci na sendvičový chléb.
Na vaječný sendvič budete potřebovat
- 1 vejce
- 2 plátky vařeného vepřového masa
- 1 lžíce mléka
- 30 g sýra
- špetka soli
- 2 plátky toustového chleba
Jak připravit sendvič
V misce nebo hrnku rozšlehejte vejce s jednou polévkovou lžící mléka. Vejce osolte, můžete i opepřit, kdo má rád. Rozehřejte si pánev a nalijte na ni jen trochu slunečnicového oleje. Nyní nalijte vaječnou směs na pánev a rozlijte ji na kulatou omeletu. Počkejte, až se vejce na okrajích trochu udělá. Do pánve pak položte vedle sebe dva plátky toustového chleba.
Jakmile je vaječná omeleta ze spodní strany hotová, otočte ji i s chleby na druhou stranu. Chvíli nechte opékat a poté zahněte okraje omelety do chleba. Nyní dejte na oba chleby plátky sýra. Můžete posypat i nastrouhaným. Na sýr pak dejte dva plátky vařeného vepřového masa. Poté jeden plátek chleba překlopte na druhý, abyste vytvořili sendvič.
Celý sendvič na pánvi můžete ještě otočit, aby se sýr rovnoměrně rozpustil. A je hotovo. Vydatná snídaně nebo svačina vám určitě zachutná. S náplní můžete experimentovat. Místo masa můžete použít šunku nebo salám. Kdo má rád zeleninu, může do náplně přidat i kolečka rajčat, papriku na kostičky nebo okurek. Dobrou chuť.
Napište komentář