Prodejci baleného masa využívají nekalých praktik, o kterých 99 % Čechů neví. Takto otestujete kvalitu

Fotografie: Depositphotos

Výběr kvalitního masa může být při nakupování náročný, zvláště když je produkt nakrájený a vakuově balený v plastových obalech, jak je dnes běžné.

Většina masa je vakuově balena proto, aby si déle zachovalo čerstvost, avšak tato metoda také usnadňuje výrobcům skrýt méně kvalitní části produktu. Mnozí spotřebitelé si tak domů odnášejí maso, které možná na první pohled vypadá čerstvě, ale obsahuje kousky, jež nejsou příliš kvalitní nebo čerstvé. Existuje však jednoduchý trik, jak kvalitu masa v obchodě otestovat, abyste předešli nechtěnému nákupu.

Balené maso: Skrytá rizika a výrobní triky

Mnoho balených masových produktů má pěkně upravené vrchní části, aby zákazníky nalákaly. Kousky masa, které vypadají méně lákavě, mohou být uloženy ve spodní vrstvě obalu, kde nejsou na první pohled vidět. V obchodech často podle webu Kobieta najdeme již naporcované produkty jako kuřecí prsa, krůtí plátky nebo hovězí maso na kostky.

Tyto produkty jsou oblíbené, protože zákazníkovi šetří čas. Ale právě u těchto balených mas je třeba mít se na pozoru a ujistit se, že všechny části masa jsou čerstvé a kvalitní. Koupě méně čerstvého masa může vést nejen ke zklamání z chuti a textury pokrmu, ale může podle webu Deník představovat i zdravotní rizika.

Nebezpečnou bakterií prolezlé maso bylo nalezeno v oblíbeném českém supermarketu. Ihned ho vyhoďte

Jednoduchý test, jak ověřit čerstvost masa

Předtím než maso skutečně vložíte do košíku, zkuste si jednoduchý trik, který vám pomůže odhalit, co se skrývá pod pěkným vrškem masa. Vezměte balíček masa do ruky a jemně s ním zatřeste. Tímto pohybem by se měly kousky masa v obalu pohnout a odkrýt i spodní části, které běžně nejsou vidět. Podle barvy a struktury masa můžete rychle zjistit, zda je produkt čerstvý.

Maso
Fotografie: Pexels

Pokud si všimnete, že spodní kousky mají nevzhlednou barvu, šedavé zabarvení nebo vypadají jako starší, raději takový výrobek odložte a zvolte jiný. Může to být známkou toho, že maso bylo skladováno příliš dlouho nebo ne v ideálních podmínkách. Kromě testu zatřesením balením může kvalitu masa odhalit i jeho barva a vůně, pokud to obal dovolí. Na webu SvětKreativity jsme již radili, jak si v obchodě vybrat kuřecí maso.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*