Tvarohové řezy umí zaujmout chutí i vláčností. Hotové jsou během chvíle

Stačí pár věcí a trocha času a vzniknou tvarohové řezy, po kterých se musí oblizovat každý. S tímto receptem je zvládnete i vy. Sami se přesvědčíte, že jejich příprava je velmi jednoduchá. A až je ochutnáte tak zjistíte, že jednoduchost není jedinou předností a že je třeba mít na paměti i to, že takto vláčný a zajímavý dezert jste dlouho nejedli.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Abyste měli jasno v tom, bez čeho se neobejdete, rozdělili jsme seznam ingrediencí hned do tří skupin. Začneme tou základní, kde jsou sepsané ingredience nutné na přípravu samotného těsta. Zde bude potřeba toto:

  • 8 lžic mouky
  • 6 lžic cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 4 vejce
  • 6 lžic oleje
  • 0,5 dcl mléka
  • 0,5 dcl zakysané smetany
  • 1 prášek do pečiva

Jsou to tvarohové řezy, a tak je celkem jasné, z čeho bude náplň. Tvaroh zde ale není samotný. Abyste měli vše, zde je seznam ingrediencí na samotný krém:

  • 50 dkg tvarohu
  • 12 dkg cukru
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • 1 hrst rozinek

V krému máte také jasno. A tak stačí už jenom poslední věc, kterou je závěrečný posyp. Tady vám postačí smíchat moučkový cukr s cukrem vanilkovým, a to v poměru 1:1. Jednoduché.

Začínáme těstem

Těsto není nijak složité. Jde jenom o jediné. O smíchání všech jednotlivých ingrediencí dohromady, aby se spojily všechny suroviny a vznikla tak jednotná konzistence těsta. Pamatujte na to, že na tvarohové řezy budete potřebovat dva pláty z těsta. A tak ho buď rozdělte a pečte nadvakrát, nebo ho nalijte na jeden plech a po upečení těsto rozdělíte na polovinu. V obou případech pečete při 180 stupních po dobu zhruba 12 minut.

Pokračujte krémem

Mezi tím, co se těsto peče a potom chladne si můžete připravit tvarohový krém. Ani tady nehledejte žádné složitosti. I zde musí dojít k tomu, aby se jednotlivé ingredience smíchaly dohromady. A to je vše. Následně ochutnejte a pokud byste chtěli krém přisladit, můžete to udělat, dle chuti.

Jdeme do finále

Základem je polovina těsta, na které nanesete bohatou vrstvu krému. Ten byste měli spotřebovat kompletně celý. Následně na něj položíte druhou část těsta. Poté dejte do lednice na pár hodin vychladit. Před samotným podáváním posypete směsí cukrů a je hotovo. Jednoduché.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]