Chutné a vydatné pokrmy nemusí být nutně náročné na přípravu. Důkazem jsou bramborové knedlíky s cibulkou, které si připravíme během chvilky, a přesto si na nich pochutnáme.
Knedlíky nejsou v české kuchyni neobvyklou surovinou, naopak. Houskové knedlíky jsou s ní přímo spojovány, připravit si můžeme ale také jiné druhy. Oblíbeným pokrmem jsou například knedlíky bramborové, které jsou nejen snadnější, ale také nejsou považovány za tučné. Klasický recept si můžeme ozvláštnit tím, že do něj přidáme zakysanou smetanu.
- Brambory – kilogram
- Vejce – 2 kusy
- Sůl – 10 gramů
- Mouka – 200 gramů
- Zakysaná smetana – 200 gramů
Základem receptu jsou uvařené brambory
Jako první je zapotřebí si uvařit brambory. Ty nejprve zbavíme slupky, následně je nakrájíme na malé kostičky, které uvaříme ve vodě. Brambory vydatně osolíme, jakmile jsou hotové tak z nich slejeme vodu a rozšťoucháme je v hrnci tak, aby jejich konzistence připomínala kaši. Takto připravený základ na knedlíky necháme vystydnout.
Trik těchto dokonalých rolek tkví v kombinaci s mletým masem v hlavní roli. Recept dědečka jsem vylepšila
Dokonalou kombinaci tvoří s osmaženou cibulkou
Dobu, kdy nám brambory chladnou, můžeme využít na přípravu cibule. Tu stačí oloupat, nakrájet na malé kousky a ty následně osmažit na malé vrstvě oleje. Cibuli smažíme do zlatavé barvy. Jakmile máme brambory studené, přidáme k nim vejce, mouku a sůl. Z kombinace těchto pár ingrediencí vypracujeme jednotné a hladké těsto.
Výsledný pokrm servírujeme nejen s cibulkou
Z těsta si následně vytvoříme váleček, který nakrájíme na malé kousky. Ty postupně přemisťujeme do hrnce, kde máme vroucí vodu, kterou jsme předem hojně osolili. Ideální poměr je v tomto případě 10 gramů soli na litr vody. Jakmile nám knedlíkové kousky vyplavou, můžeme je vyndávat. Výsledný pokrm servírujeme s připravenou cibulkou, přidat k němu ale můžeme také zakysanou smetanu nebo čerstvé bylinky.
Napište komentář