Bramboráky s jarní cibulkou a sýrem. Jedla jsem je včera poprvé a naprosto si mě podmanily

Když člověk neví, co by uvařil, vždy se snaží najít něco jednoduchého a rychlého. A přesně takové pokrmy z brambor jsou.

Nejspíš není člověk, který by neměl rád bramboráky. Nejen, že jsou velice jednoduché na přípravu a rychle hotové, ale svojí chutí si dokáží podmanit snad každého. A pokud už vás nebaví klasické bramboráky, vyzkoušejte tento recept, do kterého se přidává ještě jarní cibulka a sýr. Uvidíte, že budete velmi příjemně překvapeni.

Co budete potřebovat

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • 30 g sýra
  • 75 g mouky
  • 1 cibuli
  • sůl
  • olej
Fotografie: Pexels

Trošku jiná příprava bramboráků

Ze všeho nejdříve si uvařte brambory. Poté je nechte vychladnout, oloupejte je a rozmixujte úplně na kaši. Do této kaše nastrouhejte na jemném struhadle tvrdý sýr a přidejte obě vejce. Směs nyní dobře promíchejte a poté do ní postupně přidejte mouku. Jarní cibulku si nakrájejte úplně nadrobno a také přidejte do směsi. Dobře promíchejte, dokud hmota nebude úplně hladká.

Fotografie: Pexels

Je to rychlovka

Jakmile budete mít těsto hotové, začněte z něj odtrhávat větší kusy a ty poté rukou vytvarujte do placiček. Pokud by se vám zdálo, že se vám těsto stále lepí na ruce, přidejte ještě trošku mouky. Do misky si nasypte strouhanku a každou placičku v ní obalte. Větší pánev si dejte na sporák a jakmile se zahřeje, tak na ni nalijte olej.

Fotografie: Pexels

Nechte olej úplně rozpálit a poté můžete začít placičky smažit. To, že jsou hotové, poznáte tak, že začnou mít zlatavou barvu. Nejlépe tyto placky chutnají ihned po dosmažení, takže můžete začít podávat. Můžete si je dát jen tak a nebo k nim udělat třeba nějaký dip ze zakysané smetany. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]