Jestliže máte chuť na nějaký pokrm z masa, rozhodně musíte vyzkoušet tyto mini řízečky z mletého masa. Jsou jednoduché na udělání a máte je rychle hotovy.
Lahodné mleté maso obalen v bramborovém těstíčku. To zní jako něco, co lidé běžně nejí každý den. Čeká vás oslava a vy nevíte, co dát do rautu? Máte mít důležitou návštěvu a chcete je nějak pohostit? Nebo prostě máte chuť na nějaký delikatesní oběd a došly vám nápady? Tyto lahodné řízečky jsou řešením každé situace, tudíž neváhejte.
Ingredience a postup přípravy pokrmu
Budete potřebovat:
- Půl kila mletého masa dle vašeho výběru
- Dvě stě gramů sýra dle vašeho výběru
- Tři sta mililitrů kefíru
- Dvě středně velké cibule
- Jedno vejce
- Dvě stě gramů mouky
- Dva středně velké brambory
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
- Bylinky dle chuti
- Ostatní koření dle chuti
- Potravinářskou fólii
- Větší mísu
- Metličku
- Mixér
- Nůž
- Pánev
- Obracečku
- Papírové ubrousky
- Struhadlo
Vezměte si větší mísu a vložte do ní mleté maso. Přidejte k němu rozklepnuté vejce, sůl, pepř a veškeré bylinky a koření. Cibuli oloupejte a nakrájejte na co nejdrobnější kousíčky zvládnete. Přihoďte ji k masové směsi také a vše rukama důkladně prohněťte. Měla by vám vzniknout jednolitá směs, kdy budou všechny ingredience dokonale spojené.
Maso v těstíčku chutná dokonale
Nyní si směs vezměte a snažte se ji vytvarovat do tvaru obdélníku. Jakmile se vám to povede, umístěte ji na potravinářskou fólii. Vezměte si sýr dle vašeho výběru a na struhadle jej nastrouhejte na drobné kousky. Posypejte s ním maso a spolu s potravinářskou fólií jej zatočte do tvaru rolky. Nyní dejte do mrazáku odležet na cca čtyřicet minut.
Těsně před vytažením si nachystejte těstíčko, ve kterém budete řízečky obalovat. Brambory oloupejte, důkladně umyjte a na struhadle je nastrouhejte nadrobno. Čím menší kousky z nich budou, tím lépe pro vás. Poté si vezměte větší mísu a smíchejte je s kefírem, vejcem, moukou, solí, pepřem a s pomocí mixéru vytvořte jednolitou hladkou směs.
Nyní můžete mleté maso vytáhnout a nakrájet na kolečka. Jedno po druhém následně obalujte v těstíčku a mezitím si také rozehřejte olej na pánvi. Obalené řízečky smažte z obou stran, dokud nenaberou zlatohnědý nádech. Následně je odkládejte na papírové ubrousky, které se postarají o vsáknutí přebytečné mastnoty. To je vše, podávat můžete s kaší, brambory, hranolky, salátem či jen tak. Dobrou chuť!