Tyto sušenky budou tím nejlepším pohoštěním na jakoukoliv oslavu

Dnes pro vás máme skvělé sušenky, které se už několikrát staly hitem nejrůznějších večírků a oslav. Jejich báječná křehká chuť se ničemu nevyrovná. Vyzkoušejte náš recept a sami zjistíte, jak chutné jsou. Navíc zaujme, že jsou jenom z několika surovin a jejich příprava je více než jednoduchá. Neváhejte a pojďte na ně.

Sušenky, hit každé party

Chystáte se na oslavu či party, a rádi byste přátele zaujali něčím nevšedním a zároveň výborným? Něčím, na co budou všichni vzpomínat? Udělejte sušenky, které se stanou hitem jakéhokoliv večírku. Budete jich ovšem potřebovat velkou zásobu, protože si můžete být jistí, že u jedné sušenky rozhodně nezůstane. Jejich báječná chuť všechny ohromí, a proto z talířků zmizí rychlostí blesku.

Potřebné ingredience

Abyste se mohli pustit do přípravy sušenek, je potřeba mít k připravit si následující ingredience: 2 hrnky hladké mouky, ¼ lžičky jedlé sody, ¼ lžičky soli, 1 vejce a 1 žloutek, ½ hrnku cukru, ½ hrnku másla, 2 lžíce pomerančového džusu, 3 lžíce bílého vína, olej na smažení a práškový cukr na posyp.

Postup přípravy sušenek

Pokud máte vše připraveno, můžeme se pustit do práce. Smíchejte na pracovní desce hladkou mouku, sodu, cukr a máslo. Do směsi přidejte vejce a žloutek. Postupně přilévejte do směsi pomerančový džus a hněťte těsto tak dlouho, dokud nebude hladké. Následně přidejte i bílé víno, a pokud bude těsto lepit, přidejte trochu mouky. Těsto rozválejte pomocí válečku na tenkou placku a nakrájejte na libovolné tvary (ideálně 10 cm dlouhé a 4 cm široké). Samozřejmě si můžete zvolit vlastní tvary, ve fantazii se meze nekladou.

Na pánvi si pořádně rozehřejte olej. Placičky smažte na rozpáleném oleji, dokud nebudou dozlatova. Přehoďte je na papírový ubrousek a posypte práškovým cukrem. To je vše, můžete podávat. Dobrou chuť.

Zjistíte, že koláčky jsou neskutečně jemné a chutné. Navíc díky pomerančové chuti jim nikdo neodolá. Donesete-li je na nějakou oslavu, stanete se zaručeně hvězdou večera.