Tyto vylepšené bramboráky od mé babičky z Brna nemají konkurenci. Dělám je téměř pořád

Plněné bramboráky

Pokrmy z brambor jsou všeobecně velmi oblíbené, mezi jedny z nejčastějších se řadí bramboráky. I ty lze připravit velmi originálním a neobvyklým, přesto chutným způsobem.

Bramboráky jsou všeobecně velmi oblíbeným jídlem, i když denně bychom si je dopřávat neměli. Pokud si chceme připravit opravdu hříšné, tučné, ale na chutě velmi bohaté jídlo, ideální volbou jsou bramboráky s náplní. Tento pokrm vás natolik ohromí, že budete chtít hřešit každý den. Jeho příprava je navíc velmi jednoduchá.

Ingredience potřebné na plněné bramboráky:

  • 500 gramů brambor
  • sůl
  • olivový olej
  • šunka nakrájená na plátky
  • tvrdý sýr nakrájený na plátky

Základem bramboráků jsou brambory

Jako první je zapotřebí si oloupat a očistit připravené brambory. Ty následně nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme je do misky, do které přidáme také vodu. Brambory necháme několik minut odmočit, to hlavně proto, abychom je zbavili škrobu. Poté vodu slejeme a brambory co nejvíce vysušíme. Ideálním pomocníkem nám v tomto případě bude utěrka.

Pokrm z mletého masa

Tento lahodný pokrm z mletého masa mě naučila babička z Moravy. Z experimentu se stala naše tradice

Bramboráky

Pro snadnější práci si vezmeme pánev na lívance

Pokud máme speciální pánev na lívance, můžeme ji na přípravu využít, pokud ne, bude zapotřebí trocha naší zručnosti, ale i tak se postupně dostaneme ke zdárnému výsledku. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a do každého otvoru rozprostřeme připravené brambory. Pokud nemáme pánev s otvory, jednoduše na pánvi připravíme 4 malé bramboráky. Ty smažíme z obou stran do zlatova a pokračujeme tak dlouho, dokud nám vystačí těsto.

Bramboráky naplníme a dáme zapéct

Placky postupně přendáváme na plech s pečicím papírem, a to tak, aby nám jich polovina zbyla. Na každý bramborák umístíme plátek sýra a šunky, následně přikryjeme dalším bramborákem. Jakmile máme plný plech, vložíme jej do trouby předehřáté na 180 stupňů a necháme je 10 minut zapékat. Ideálně se takový pokrm servíruje s lehkým zeleninovým salátem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*