Vylepšené smažené bramborové placky se šunkou a sýrem 

Bramborové placky jsou velmi oblíbenou přílohou k mnoha pokrmům. Pokud si je vylepšíme o pár jednoduchých ingrediencí, mohou nám posloužit i jako chutná večeře. 

Brambory jsou oblíbenou surovinou, kterou si můžeme připravit na různé způsoby. Jedním z nich jsou smažené bramborové placky. Ty si můžeme vylepšit ještě o pár základních surovin, které nalezneme v každé kuchyni. Pokrm bude nejen velmi originální a chutný, ale nebudeme muset již vymýšlet nic dalšího, protože jej můžeme servírovat jako hlavní chod. Jednoduše si tak připravíme chutnou večeři. 

Jednoduchý recept, který zvládneme připravit do jedné hodiny

Na přípravu bramborových placek není potřeba moc času a zvládne je i naprostý začátečník. Na jejich přípravu budeme potřebovat půl kila brambor, 100 gramů šunky, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky a 50 gramů soli. Na dochucení budeme potřebovat sůl, pepř, ale i čerstvou petrželku. Ke smažení použijeme slunečnicový olej. Množství uvedených ingrediencí vystačí na večeři pro 4 lidi. 

Brambory si nejprve nastrouháme a to nahrubo. Nastrouháme syrové brambory, které jsme si předem omyli a očistili. Nastrouhané brambory vymačkáme, abychom je zbavili přebytečné vody. Poté je vložíme do mísy, kde je promícháme se šunkou, kterou jsme si také nahrubo nastrouhali. Do mísy přidáme stejně připravený sýr a celou směs dochutíme solí a pepřem podle naší chuti. Nakonec do směsi nasypeme najemno nakrájenou petrželku a směs spojíme pomocí vajec.

Vypracujeme těsto, které budeme postupně smažit

Na pánvi si rozpálíme dostatečné množství slunečnicového oleje a pomocí lžíce na něj těsto pokládáme. Postup je jednoduchý, nejprve na olej umístíme hromádku, kterou pomocí lžíce rozprostřeme tak, aby se nikde nevyskytovalo průhledné místo, ale zároveň aby těsto nebylo nikde příliš silné. Ideální je, aby vzniklá placka byla rovnoměrná a nedošlo tak k tomu, že těsto bude na některých místech spálené a na jiných naopak syrové. 

Bramborové placky smažíme dozlatova po obou stranách. Poté je vyjmeme z oleje a umístíme na talíř, na kterém je papírová utěrka. Díky tomu jednotlivé placky zbavíme přebytečného oleje a výsledný pokrm nebude tak tučný. K výslednému pokrmu se velmi hodí čerstvá zelenina, ale i dobře vychlazené pivo. Jelikož se jedná o opravdu jednoduchý, ale zároveň chutný pokrm, můžete si díky němu užít klidný večer sledováním oblíbeného seriálu a nemusíte čas zbytečně trávit v kuchyni.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]