Skleněné nebo rýžové nudle jsou asi nejčastější přílohou v různých asijských bistrech. A ten, kdo je vyzkoušel, ví, že jsou lehké a opravdu chutné.
Pokud jste milovníky orientální kuchyně, poté bude recept na skleněné nudle s masem a zeleninou přímo pro vás. Příprava je jednoduchá a jídlo vypadá velice dobře. Skleněné nudle jsou vyrobeny z fazolí mungo, a díky nim si i po uvaření zachovají průhlednost. Jakékoli jídla s těmito nudlemi jsou velice oblíbená u sportovců, protože mají velký obsah vitamínu E a bílkovin. Snad si je také zamilujete.
Co budete potřebovat
- 250 g skleněných nudlí
- 300 g hovězího masa
- 1 paprika
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 okurky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíci sójové omáčky
- 1 lžíci oleje
- 1 lžíci octa
- 4 lžíce vody
- sůl, pepř, koriandr dle chuti
A pusťte se do vaření
Nejprve namočte nudle do vroucí vody na přibližně 15 minut. Nemusíte se bát, že by se rozvařily. Na pánvi si rozehřejte olej a zprudka na ní osmažte hovězí maso.
Cibuli si nakrájejte na půlkruhy a přidejte ji k masu. Smažte dozlatova za občasného míchání. Papriku a mrkev si očistěte a nakrájejte na proužky. Přidejte zeleninu do směsi s masem a smažte dalších 5 minut. Poté přidejte sůl, pepř a koriandr.
Za chvíli máte hotovo
Okurku si také očistěte, nakrájejte a přidejte do směsi společně s prolisovaným česnekem. Promíchejte a přidejte nudle. Teď přichází řada na sójovou omáčku, kterou si zřeďte vodou a octem. Nalijte tuto směs do pánve a za stálého míchání vařte několik minut. Pokrm můžete ihned servírovat. Při výběru nudlí si hlavně nespleťte skleněné nudle s nudlemi rýžovými.
Oba tyto druhy jsou průhledné, takže se raději podívejte blíže na jejich složení. Skleněným nudlím se také někdy říká fazolové, takže mezi nimi není žádný rozdíl. A nejlepší je, že do tohoto receptu můžete přidávat to, co vám chutná, nemusíte pořád dodržovat tyto ingredience. Přejeme vám dobrou chuť!