Udělejte si vlastní Jaroslavský salát

Fotografie: Cesmak

Tento salát je nejen chutný a jednoduchý na přípravu, navíc s ním můžete ikonicky oslavit svátek Jaroslava! Sami ho vyzkoušejte a uvidíte.

Tento salát je příbuzný od známého salátu Coleslaw. Je mírně pikantní a jeho chutě se navzájem přebíjejí, ale v dobrém slova smyslu. Bez ohledu na to, jestli zrovna něco slavíte a nebo jste jen přichystali pohoštění pro své příbuzné, salát Jaroslav ocení každý. Obzvláště na švédské stoly se bude salát s majonézou náramně hodit. Přidejte do něj klobásu, vejce, konzervovanou kukuřici a Jaroslava máte na světě.

Fotografie: Cesmak

Ingredience a postup přípravy

Budete potřebovat:

  • 200 gramů uzené klobásy (nejlepší je přímo od řezníka, ale vystačíte si i s balenou)
  • Jednu okurku
  • Tři vejce
  • 200 gramů zakonzervované kukuřice
  • 50 gramů jarní cibulky (pokud máte vlastní pěstovanou, rozhodně se ji nebojte použít)
  • 30 gramů petrželky (platí to samé jako u cibulky, domácí je prostě nejlepší)
  • Jednu lžičku hořčice
  • Dvě lžíce majonézy
  • Dle chuti černý pepř
  • Dle chuti sůl
  • Mísu na smíchání
  • Hrnec na vaření vajec
Fotografie: Cesmak

Nejprve si napusťte hrnec vodou a vložte do něj vejce. Uvařte je natvrdo, což znamená, že byste je měli vařit okolo 10 minut. Mezitím, co necháte vejce vařit, si nakrájejte klobásu, okurku umyjte a také nakrájejte a vložte je do mísy na míchání salátu. Jakmile vejce doděláte, nechte vylijte vařící vodu a nechejte je vychladnout. Nakrájejte jarní cibulku a petržel a přidejte je mezi okurku a klobásu.

Vydatný salát můžete zvolit jako přílohu k obědu

Otevřete konzervu s kukuřicí, vodu z ní vylijte a přidejte do mísy. Následně oloupejte uvařená vejce a nakrájená na půlkroužky je taky přihoďte. Vše osolte a opepřete podle vlastního uvážení. Poté smíchejte majonézu s hořčicí a směs vlijte do mísy se salátem. Vše společně důkladně promíchejte.

Fotografie: Freepik

Salát můžete okamžitě podávat, nejlepší ovšem bude, když jej necháte na nějakou dobu odležet v lednici. Bude stačit i na půl hodiny, ale když ho tam necháte hodinu, tak taky nic nezkazíte. Mezitím si můžete k salátu přichystat například pikantní kuřecí křidélka s brambory a vydatný oběd je na světě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]