Univerzální krém z mléka, cukru a žloutků zvládne každý

Na dorty, různé dezerty a zákusky. Tam všude se dá použít tento univerzální krém z mléka, žloutků a cukru. Pokud něčím nadchne, tak je to jeho lahodná chuť, skvělá konzistence, ale také jeho maximální jednoduchost, pokud jde o přípravu. Jestliže jste stále nenašli ten nejlepší recept, s tímto stoprocentně vedle nešlápnete.

Co budete potřebovat?

Aby se univerzální krém povedl, je třeba zachovat nejenom správný technologický postup, ale je třeba zachovat i správné množství ingrediencí. Ty jsou jasným základem úspěchu. Které to jsou a bez čeho se neobejdete? Připravte si:

  • 350 g másla
  • 2 žloutky
  • 300 g cukru
  • 200 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 lžičku rumu

Začínáme s mlékem a žloutky

Jako první je třeba začít s kombinací mléka a žloutků. Ty je třeba si rozšlehat a potom k nim postupně, za stálého míchání přidávat také mléko. Když je vše smícháno, můžete se pustit do přidání dalších ingrediencí, v podobě cukru. V tu chvíli můžete začít také se zahříváním. To vám pomůže jak v propojení ingrediencí, tak i v tom, že se vám cukr mnohem jednodušeji a také rychleji rozpustí. Když dosáhnete bodu varu, držte ho asi tři minuty. A to za stálého míchání. Potom vypněte sporák a nechte směs pomalu pozvolna chladnout na pokojovou teplotu.

Nyní je čas na zbývající ingredience

Jakmile má směs pokojovou teplotu, můžete do ní vmíchat také rum a dále i máslo, které jste nechali při pokojové teplotě povolit. Důležité je myslet na intenzitu míchání, a tak je dobrým pomocníkem kuchyňský šlehač. Ten zajistí nejenom to, že se máslo do mléka vmíchá mnohem jednodušeji, ale zajistí také mnohem nadýchanější a krémovitější konzistenci. Jakmile jste s ní spokojeni, máte hotovo.

Univerzální krém, který lze modifikovat

Jakmile víte, jak tento univerzální krém vytvořit, je možné ho i snadno modifikovat. Třeba přidáním kakaa nebo jiných příchutí, díky čemuž mohou vzniknout různorodé lahodné krémy zajímavých chutí.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]