Univerzální nejjemnější máslový krém na cokoliv. Ingredience máte vždy doma po ruce

Takový univerzální máslový krém se hodí při každé příležitosti. Můžete jej použít nejen na plnění a zdobení narozeninových dortů, ale také na potírání piškotových zákusků nebo na plnění upečených kynutých koláčů. Je jen na vás, jak ho využijete. Příprava vám nezabere mnoho času!

Jaké ingredience budete potřebovat na rychlý máslový krém?

Před zahájením práce si připravte tyto suroviny:

  • ¼ kilogramu měkkého másla
  • 100 mililitrů plnotučného mléka
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Jak postupovat při přípravě rychlého máslového krému?

Nejprve si v malém rendlíku přiveďte k varu decilitr mléka. Poté jej odstavte a nechte mírně zchladnout. Následně do mléka vložte měkké máslo pokrájené na kousky, vsypte moučkový cukr, a i ten vanilkový. Směs šlehejte asi pět minut ručním mixérem, než vytvoříte nadýchaný krém. Ten před použitím vychlaďte v lednici.

Různé variace máslového krému

Chcete svůj domácí máslový krém vylepšit? Není žádný problém! Připravit si můžete celou řadu příchutí. Pro ořechovou stačí přidat do směsi mleté lískové nebo vlašské ořechy. Pro kakaovou přisypte do krému kvalitní kakaový prášek dle chuti. Kokosovou příchuť zase vytvoříte zakomponováním strouhaného kokosu do náplně. Dokonce lze připravit i krém s příchutí kávy. Potřebujete jen lžíci rozpustného Nescafé.

Bonusový rychlý recept na smetanový krém

Pokud máte raději smetanové krémy, můžete si jeden takový připravit podle bonusového rychlého receptu. Potřebujete:

  • 8 lžic tučné smetany na vaření
  • 2 kelímky tučné smetany ke šlehání
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžičku vanilkové esence

Všechny ingredience mixujte, dokud nevytvoříte hustý krém. Pokud nedrží požadovaný tvar, lze přisypat i jeden balíček smetafixu. Výslednou hmotu lze použít na dorty, piškotové rolády, lívanečky nebo do palačinek.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]