Vajíčka uvařená natvrdo mají spoustu benefitů a výhod. S pomocí tohoto jednoduchého receptu je dokážete udělat i na netradiční způsob, který hodně lidí nebude znát.
Vajíčka mají pro lidské tělo spoustu zdravotních benefitů. Nejen, že jsou například dobrým zdrojem kvalitních bílkovin, které jsou důležité pro svaly, ale také například pomáhají udržovat zdravou hladinu cholesterolu nebo jsou dobrým zdrojem vitamínu B a dalších. Když si vajíčka uvaříte natvrdo, můžete si je navíc připravit například na další den. Díky tomuto receptu se naučíte i něco trochu netradičního.
Co budete potřebovat
- vejce
- vodu
- potravinářskou fólii
- pečící papír
- lepící pásku
- střívko na jitrnice
Oddělte žloutky a bílky
Rozklepněte si pár vajec a oddělte žloutky od bílků. Do nějaké hlubší nádoby nalijte hodně teplou vodu, ve které budete vejce vařit. Následně si vezměte střívko a naplňte jej vaječnými žloutky. To poté zavažte, aby se vám žloutek nemohl dostat pryč. Ponořte střívko do teplé vody a nechte jej tam tak dlouho, dokud se vaječný žloutek neuvaří.
Připravte formu na bílek
Následně si vezměte pečící papír, na který ještě dejte fólii. Pomocí pásky jej nakonec slepte tak, aby vám vznikl válec. Spodek zadělejte tak, aby vám vaječný bílek nemohl protéct ven. Střívko se žloutkem opatrně rozřízněte a žloutek v celku vyjměte. Do vyrobené formy nejdříve nalijte vaječné bílky a poté do něj ponořte uvařený žloutek.
Vezmu mleté maso a krupici a do 15 minut mám ty nejkřupavější karbanátky. Retro recept mám po babičce
Netradiční vejce dokončete
Vršek formy opět zadělejte tak, aby se nemohlo nic dostat ven. Celou formu poté opět položte do teplé vody, aby se bílek uvařil. Následně z nádoby formu vyjměte a opatrně uvařené vejce vyndejte. V tuto chvíli máte vaječný válec dokončený a můžete jej krásně krájet na plátky. Když jej však někomu naservírujete v celku, bude se určitě divit, jak se vám takové vejce podařilo.
Napište komentář