Nejjednodušší, extrémně lahodný dort připravíte netradičním postupem z netradičních surovin. Během pár minut máte hotovo a pak už stačí jen ho nechat ztuhnout. Je to lahoda.
Nový recept na lahodný kakaový dort doslova obletěl internet a stal se hitem. Pokud jste ho ještě minuli, nabízíme vám přehledný postup krok za krokem, jak tento jednoduchý, rychlý a po všech stránkách báječný dort doma připravit. Stačí vám k tomu miska, něco na míchání, forma, hrnec a šest ingrediencí.
Ingredience
- Sušené mléko – 500 g
- kakaový prášek – 5 lžic
- změklé máslo – 250 g
- voda – 250 ml
- cukr – 6 lžic
- kakaové nebo karamelové sušenky – 4 až 5 balíčků
- karamelová nebo jiná oblíbená poleva
Návod na přípravu
Do mísy nasypejte sušené mléko a kakaový prášek a promíchejte obojí do homogenní směsi. Přidejte změklé máslo a promíchejte do hladké krémovité směsi. V kastrůlku přiveďte k varu čtvrt litru vody a když začne vřít, přisypejte do ní cukr. Bez ustání míchejte, dokud se cukr nerozpustí a voda se neodpaří natolik, abyste získali houstnoucí sirup.
Hrnec s cukrovým sirupem odstavte ze sporáku a nechte směs vychladnout. Vychlazený sirup přilijte do mísy s máslovou směsí a energicky a bez ustání míchejte, dokud nevytvoříte hladkou, soudržnou a hustou, krémovitou směs.
Vhodnou formu vyložte několika vrstvami přilnavé fólie a dno pokryjte vrstvou sušenek tak, aby vytvořily souvislou plochu bez mezer. Na sušenky rozetřete trochu krému tak, abyste vytvořili asi půl centimetru silnou vrstvu a na tu opět rozmístěte sušenky. Takto střídejte vrstvy, dokud vám nedojdou suroviny. Poslední vrstvu by měl tvořit krém.
Připravte si karamelovou, nebo jinou oblíbenou polevu a zalijte s ní poslední čokoládovou vrstvu dortu. Polevu uhlaďte do roviny a případně ji ozdobte podle své fantazie. Hotový dort vložte do lednice alespoň na 4 až 6 hodin, nejlépe však přes noc, aby se sušenky natáhly vlhkostí a změkly, celý dort se uležel a krémové vrstvy náležitě ztuhly. Hotový dort nakrájejte a s velkou chutí podávejte.
Napište komentář