Vajíčkový salát třikrát jinak. Zkuste chutnou a jednoduchou lahůdku

Klasický vajíčkový salát jsou jenom vejce s majonézou. Existuje však mnoho dalších, chutnějších verzí. Které jsou ty nejlepší? Na to se společně podíváme, ale výsledné posouzení toho, který bude ten nej, to necháme až na vás. Tedy po tom, co trojici doporučovaných vyzkoušíte. Tak pojďme na ně.

Japonský salát se sýrem

Podívejte se na fotografii výsledného salátu a pochopíte, proč má takový název. Skutečně připomíná japonský pokrm, ale ve skutečnosti jde o vajíčkový salát. Potřeba na něho bude kuřecí maso, plátky ananasu, kukuřice, vejce, sýr, ale také majonéza a šťáva z červené řepy.

Základem receptu je smíchání všech ingrediencí dohromady. Tedy kromě vařených bílků a sýru. Ty slouží k ozdobě. Strouhaným sýrem posypte hotový salát v misce a bílky ozdobte šťávou z červené řepy tak, že budou vypadat jako květiny. Vzhled se dá ještě umocnit kouskem žloutku.

Vajíčkový salát z křepelčích vajec s avokádem

Jdeme na další méně tradiční variantu. To proto, že zde nebudete používat klasické slepičí vejce, ale použijete to křepelčí. A dále také krevety, avokádo, ale i okurku a listový salát. Samozřejmostí bude i olej, sůl, pepř a další koření na dochucení.

Postup přípravy je velmi jednoduchý. Základem bude smíchání a dochucení zeleninové složky, kterou dáte do mísy. Následně už stačí jenom dozdobit. A to tak, že na salát umístíte kousky uvařených křepelčích vajec a také na másle opečených krevet. Ochutnejte s jistě budete toto jídlo milovat.

Salát s mrkví a hráškem

Třetí varianta toho, jak může vypadat vajíčkový salát je zajímavá svou jemností, protože se zde používají nadrobno nakrájené ingredience. Mezi ně patří mrkev, hrášek, cibule, stejně jako vejce. Dále nezapomeňte na majonézu, stejně jako na sůl a pepř pro dochucení.

Pokud bude hrášek a mrkev ve sterilované podobě, ušetříte si práci a také podpoříte chuť. Zeleninu spolu s najemno nakrájenou cibulí smíchejte s majonézou, dále s nastrouhaným vejcem a dochuťte solí a pepřem. Nechtě minimálně hodinu odležet a můžete podávat. Jde o skvělou přílohu, ale i samostatné jídlo.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]