Pokud jste už jako malí milovali vánočku od babičky, určitě budete naprosto nadšení z tohoto receptu. Je to totiž opravdu skvělý.
Asi každý si pamatuje na rána, kdy jste byli u babičky na prázdninách a ona vám ke snídani dávala vánočku. Tento recept není tak úplně stejný, ale dělá se na podobném principu. Především dětem ale bude chutnat, protože se do něj přidává i čokoláda a kdo by takovému dezertu odolal? No, vyzkoušejte to sami.
Co budete potřebovat
Těsto
- 600 g mouky
- 3 vejce
- 3 lžíce oleje
- 3 sáčky vanilkového cukru
- 50 g droždí
- 250 ml mléka
- 1 vejce na namazání
Náplň
- 250 g másla
- 200 g cukru
- 4 lžíce kakaového prášku
Zvládne to každý
Nejprve si v teplém mléce rozpusťte droždí a vanilkový cukr. Směs nechte pár minut na teplém místě, dokud se kvasnice neaktivují. Do mísy si prosejte mouku, přidejte kváskovou směs, olej, vejce a vytvořte homogenní a vláčné těsto. Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě přibližně hodinu kynout.
Mezitím si připravte náplň. V misce si rozpusťte máslo, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte kakaový prášek a dobře promíchejte, dokud směs nebude hladká. Rozdělte náplň do tří stejných misek. Po vykynutí přendejte těsto na moukou posypanou pracovní plochu a rozdělte na tři stejné díly.
Za chvíli je hotovo
Každý kousek těsta rozválejte do obdélníku a pomažte porcí kakaového krému. Srolujte a poté můžete začít plést. Tento moučník přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Vložte plech do předehřáté trouby na 170 stupňů po dobu 35-40 minut. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář