Letní zmrzlinové mlsání nemusí být nutně plné cukru a smetany, jak jsme zvyklí. Ti, kteří preferují jiné styly stravování se mohou inspirovat tímto lahodným receptem.
Je jen málo tak dokonalých párů, jako je banán a čokoláda. Pokud tuto kombinaci milujete i vy a rádi byste si navíc dopřáli nějaké to zdravé mlsání, vyrobte si doma tuto zmrzlinu. Je zcela bez cukru a mléka či smetany, zato plná chuti a zdravých surovin. Mlsat můžete i bez výčitek svědomí a bez porušení dietního plánu.
Ingredience
- Banán – 4 ks
- kakaový prášek – 4 lžíce
- mandlové mléko – 4 lžíce
- arašídová pasta – 2 lžíce
Návod na přípravu
Banány oloupejte, nakrájejte je na plátky silné kolem 0,5 cm a rozložte je vedle sebe na plech či tác pokrytý kusem pečicího papíru lesklou stranou nahoru, aby se vzájemně nedotýkaly. Tác s banány vložte do mrazáku a nechte je zmrazit, což bude trvat asi 1 hodinu.
Zmrazené banány nasypejte do mixéru, přidejte kakaový prášek a arašídový krém. Přísady zalijte mandlovým mlékem a mixujte je nejvyšší rychlostí po dobu dvou až tří minut, dokud nevytvoříte hladkou a homogenní hmotu. Stejným způsobem můžete vytvořit banánovou zmrzlinu i čistou bez jakýchkoliv příměsí (jen s kapkou kravského či ořechového mléka), anebo k ní přidat jakékoliv oblíbené ovoce.
V tu chvíli je domácí zmrzlina hotová a připravená k servírování. Můžete ji podávat rovnou z mixéru, doplněnou třeba o ledově vychlazenou šlehačku a čerstvé ovoce či kousky čokolády. Anebo zmrzlinou můžete naplnit tvořítka na nanuky a dát ještě na pár hodin zamrazit.
Napište komentář