Vyčištění sporáku snadno a rychle. S vatovými tampony a zubním kartáčkem to bude hračka

Tlačítka na sporáku jsou plná zašlé špíny, protože se jich dotýkáme při každém vaření. Jak na vyčištění sporáku snadno a rychle? Poradíme vám. Ideální by měla být prevence, ale to nejde vždy zaručit. Při vaření máme špinavé ruce, a navíc na sporák tu a tam dopadne kousek jídla – vystříknutý olej, nebo omáčky, které ukápnou nešikovnému kuchaři. Někdy není čas tlačítka hned uklidit a špína se hromadí. Navíc s postupem času se taková špína může tvořit na každém povrchu. Ani ty nejlepší chemikálie vám od ní nepomohou.

Zakročte co nejdříve

Aby se vám všechny nové skvrny dobře omývaly, vždycky je setřete co nejdříve to půjde. Občas se ale stane, že se musíte věnovat pokrmu, aby nedošlo k jeho připálení, a nemáte čas skvrnu hned setřít. V takovém případě pak vznikají ty nepěkné skvrny, které mají tendenci se do tlačítek „zažrat“ natolik, že už je z nich nikdy nedostanete. Nebo ano? Představujeme vám postup, s jehož pomocí se zbavíte jakýchkoli nečistot. I těch starších.

Co budeme potřebovat?

Vše, co je potřeba, se skrývá v těchto nástrojích:

  • bavlněné tampony,
  • zubní kartáček,
  • 1 kapka amoniaku.

Jednoduše namočte tampon v amoniaku a naneste ho na jednotlivá tlačítka. S pomocí zubního kartáčku se vám poměrně jednoduše podaří zbavit se všech nečistot. Je to velice šikovné, protože malý kartáček se dostane do všech záhybů na tlačítkách. Nezapomeňte vždy používat ochranné rukavice.

Jak často tlačítka omývat?

Ideální by bylo, udělat si čas na čištění tlačítek vždy jednou za týden nebo po každém náročnějším vaření. Čím pravidelněji budete svá tlačítka udržovat, tím snadnější celá práce bude. Vaše kuchyně tak bude mít díky jednoduchému triku vždycky čistý vzhled. Je to jen několik minut navíc, které musíte strávit ve své kuchyni, a přitom tato jednoduchá činnost vydá za složité čištění.