Domácí vaření a domácí recepty patří mezi ty, které jsou nejkvalitnější a zároveň nejchutnější. To platí i o domácích paštikách. Kvalitní paštiku si můžete udělat i podle tohoto receptu.
Paštiky patří mezi oblíbená jídla mnoha lidí. I když by si mnozí mohli myslet, že se jedná o velmi nezdravé a konzervované jídlo, tak pokud si tento pokrm připravíte doma, můžete tak získat kvalitní paštiku, která obsahuje hodně bílkovin a zdravých tuků. Dopřát si ji můžete na cestách nebo třeba na večeři k čerstvému pečivu.
Suroviny, které budete potřebovat
Na přípravu této paštiky budete potřebovat následující ingredience:
- 230 g tresčí játra
- 1 čajová lžička hořčice
- 1 ks vařené vejce
- 1 ks cibule
- 1 ks vařené brambory
- 30 g sýr
Příprava domácí paštiky
Až se pustíte do přípravy domácí paštiky, tak začněte nejprve tím, že si vezmete cibuli, oloupete ji a poté ji nakrájíte na malé kousky. Poté cibuli v misce smíchejte s hořčicí a zalijte tuto směs horkou vodou, kterou jste si předtím uvařili v rychlovarné konvici. Tímto způsobem nechte cibuli marinovat asi 5 až 7 minut.
Zatímco se bude cibule marinovat v hořčici a horké vodě, do které jste ji naložili, tak si můžete dát tresčí játra do nějaké pevnější mističky a pořádně je rozmíchat tak, aby z jater vznikla hmota podobná kaši. Pomoci si můžete také mixérem. Až budou játra rozmixovaná, můžete do nich nadrobit uvařené a oloupané brambory. Vejce nastrouhejte na struhadle a poté je přidejte k bramborům a játrům do misky.
Labužnická paštika za halíř: Postup na výrobu levné, ale přesto vynikající domácí paštiky bez použití trouby
Dokončete pomazánku a vychutnejte si ji
Nyní byste si měli na struhadle nastrouhat také kousek sýru a jakmile budete mít hotovo, přidejte jej také do misky k ostatním surovinám. Následně paštiku osolte podle vašich preferencí, a nakonec přidejte i nakládanou cibuli bez vody. Poté vše důkladně promíchejte a tuto paštiku si můžete namazat na jakýkoliv druh pečiva.
Napište komentář