Červená řepa posílí játra. Podstatná je ale správná úprava

Červená řepa je zeleninou, ke které si řada lidí vytvořila odpor ve školní jídelně. Je to škoda, jelikož je nejenom chutná, ale i zdravá. Ostatně o tom se můžete sami přesvědčit. Když se ji rozhodnete připravit pomocí tohoto našeho postupu, tak si na ní nejenom pochutnáte, ale budete mít i jistotu toho, že prospějete svému tělu. Hlavně potom vašim játrům.

Proč právě červená řepa?

Jelikož obsahuje celou řadu prospěšných látek, které na játra velmi blahodárně působí. Ta mají v našem těle zcela unikátní funkci, jelikož ho doslova čistí od všeho špatného. Díky tomu dobře funguje náš imunitní systém, náš metabolismus, stejně jako funguje i naše trávení a náš organismus se přirozeně detoxikuje. Toto všechno zlepšíte, pokud budete dbát o svá játra tak, že tím hlavním pomocníkem pro vás bude právě červená řepa.

Co budete potřebovat?

Uvidíte, že tento recept není nijak složitý a že salát z červené řepy, který bude chutnat a který bude také pomáhat, zvládnete snadno i vy. Stačí si připravit:

  • 1 červenou řepu
  • 1 mrkev
  • ½ citronu

Příprava je snadná

Máte vše potřebné? Pokud ano, tak oloupejte řepu a nastrouhejte ji. To stejné udělejte také s mrkví. Obě složky vložte do odšťavňovače a vymačkejte z nich co nejvíce šťávy. Na závěr odšťavněte také polovinu citronu. A máte hotovo. Vznikne chutný přírodní nápoj, který dokáže detoxikovat vaše játra a zajistit jim správnou funkci. Pokud je na vás chuť až příliš zemitá a chcete si ji vylepšit, je možné přidat i trochu šťávy ze sladkého pomeranče, nebo je možné přidat i trochu medu. Základ nápoje by však měněn být nikdy neměl.

Zkusit můžete i salát

Červená řepa se však dá využít i jinak, než ve formě tohoto nápoje. Pokud zvolíte vařenou nebo pečenou variantu, můžete ji nastrouhat nahrubo, přidat nastrouhanou syrovou mrkev a vše zakápnout šťávou z citronu. V tu chvíli získáváte chutný detoxikační salát, kde je hlavní složkou červená řepa. A účinky jsou stejné, jako v případě nápoje.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]