Výroba domácích vlhčených ubrousků je snadná a ušetří spoustu peněz

Vlhčené ubrousky jsou praktickým pomocníkem nejen v domácnosti. Věděli jste, že je nemusíte kupovat, ale lze si je i vyrobit? Výhody jsou jasné. Primárně je to jednoduchost, ale i velká úspora peněz. V porovnání s tím, kolik stojí klasické balení vás jedna tato velká role vyjde na pár korun.

Stačí role papíru a pár ingrediencí

Co budete potřebovat? Základem je role kvalitních kuchyňských utěrek. Tu můžete pro praktičnost rozpůlit na polovinu, ale nutné to není. Dále už záleží na tom, na co budou vlhčené ubrousky dále používány. Pokud na běžnou hygienu, doporučujeme dále smíchat:

  • 1 lžíci mýdla
  • 1 lžíci tělového oleje
  • 1,5 šálku vody

Jednotlivé ingredience společně důkladně promíchejte. Přidat můžete klidně i trochu esenciálního oleje, stejně jako i trochu dezinfekce, nebo dalších ingrediencí.

Jdeme na to

Když máte vše připraveno, můžete se pustit do práce. Vezměte si hlubší misku, do které postavte svou roli papírových utěrek. Vezměte vytvořenou směs vody a dalších ingrediencí a tu rovnoměrně lijte do papírové struktury daných utěrek. Následně misku přikryjte víčkem a nechtě asi 10 minut stát. Potom buď roli papíru, nebo celou misku obraťte dnem vzhůru a čekejte dalších deset minut.

Vzniknou dokonalé vlhčené ubrousky

Když je papír namočen tak jak potřebujete, můžete ho začít trhat na potřebné útržky. Ty dávejte do uzavíratelné plastové mísy. Když jsou zde všechny, tak misku zavřete. To zajistí, že vaše vlhčené ubrousky budou mít stále požadovanou vlhkost, jakou mají být. Když je budete potřebovat, stačí po nich sáhnout a použít. Jednodušší už to být nemůže.

Ideální do každé domácnosti

Vlhčené ubrousky dnes mají mnoho využití. Tento postup se skvěle hodí v případě, kdy je chcete na očistu a hygienu těla. Když však přidáte produkty, které spadají do segmentu čističů, tak si lze připravit variantu určenou k úklidu a péči o domácnost. Postup je víceméně stejný.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]