Takto rychlý salát jste ještě nejedli: Pouhé 4 ingredience, výborný k hlavním jídlům nebo jako snadná večeře

Salát v misce

Hlavní surovinou tohoto salátu je kukuřice. Nemusí být nutně po sklizni, stačí i jen ta z konzervy. Ingrediencí je minimum, hotovo bude za pár minut.

Pouhé čtyři ingredience vám stačí k tomu, abyste si připravili chutný salát. Můžete jej podávat k hlavnímu chodu, nebo si k němu dát kousek pečiva mít ho na večeři. Není na něm co zkazit. Hlavní složkou tohoto pokrmu je kukuřice. Ta pochází ze státu Oaxaca v jižním Mexiku. Původně měřila pouhých pět centimetrů. Jak se postupně geneticky upravovala, tak i rostla. Díky evropským kolonizátorům se dostala až do Evropy, kde se jí nejen dařilo, ale získala si i oblibu. Dnes lidé využívají převážně tu z konzervy v nálevu.

Suroviny na přípravu salátu

  • 300 gramů kukuřice z konzervy
  • 3 vejce
  • 200 gramů sýra
  • 3 polévkové lžíce majonézy

Ano, skutečně pouze tyto čtyři suroviny jsou potřebné k tomu, aby vznikl výtečný salát. Můžete jej připravit prakticky kdekoliv, nemusíte se nijak extrémně dlouho zdržovat v kuchyni. I připravení dopředu je skvělé řešení. Stačí ho přemístit do uzavíratelné misky a skladovat jej v lednici.

Postup přípravy

Dejte si vařit vodu a v ní následně uvařte všechny vejce natvrdo. To bude trvat 8-10 minut. Po uvaření je dejte zchladnout do mísy do studené vody. Následně je oloupejte. Do mísy si na struhadle nastrouhejte sýr a vejce. Sýr volte takový, jaký máte rádi, hlavně musí být tvrdý.

kukuřice a sýr mísa

Kukuřici si z konzervy vyklopte do síta a pod vodou ji řádně opláchněte. Přidejte ji k vejcím a sýru, zamíchejte a přidejte ještě majonézu. Vše dohromady perfektně zamíchejte, aby se vše smíchalo pěkně dohromady. Pak už jen stačí salát naservírovat v miskách.

naaranžovaný salát

Je až k nevíře, jak může být příprava jednoduchá, pokud víte, co dělat. Můžete dochutit i kořením a bylinkami, pokud máte rádi. Výborná je například nať z petržele, cibule nebo česnek, fantazii se meze nekladou. Není potřeba přidávat ani sůl, ale pokud byte tu potřebu měli, samozřejmě můžete, nic tím nezkazíte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*