Vyzkoušejte tento malinový koláč na americký způsob a už nebudete chtít jiný

Tento elegantní koláč z tekutého těsta a přidanými malinami je nejen lahodný, ale také jednodušší na přípravu, než smažení palačinek. Vyzkoušejte a sami se o tom přesvědčte.

Americká kuchyně je proslulá svými koláči. A i přesto, že je u nich nejznámější ten jablečný, to neznamená, že neumí výborně péct i jiné věci. Například lahodný koláč s čerstvými malinami posypanými drobenkou ze sladké mouky, ze které se během pečení stává křupavá kůrka. Tak co, máte chuť jej vyzkoušet?

Ingredience a postup přípravy

Budete potřebovat:

  • 150 gramů sýru
  • Dvě vejce
  • Jednu lžičku vanilkového extraktu
  • Dvě lžičky citronové šťávy
  • Jeden a půl lžičky prášku na pečení
  • Čtvrt lžičky jedlé sody
  • 400 gramů malin
  • 300 gramů cukru
  • 150 gramů másla
  • Dvě lžičky citronové kůry
  • 330 gramů pšeničné mouky
  • Čtvrt lžičky soli
  • Jednu lžičku skořice
  • Šlehač
  • Střední misku
  • Formu na koláč, ale může být i dortová

Jako první si vezměte vejce a ušlehejte je, jakmile to budete mít, přidejte k nim sýr, 150 gramů cukru, vanilkový extrakt, kůru a citronovou šťávu.

Následně si vezměte 60 gramů másla, to nechejte rozpustit, přilijte do mísy a všechno společně dohromady promíchejte. Následně si vezměte 320 gramů mouky a přisypejte do ní prášek do pečiva a sůl.

Přihoďte jí do směsi a opět promíchejte. Vezměte si formu na koláč a tu vymažte, následně do ní vložte těsto a můžete se vrhnout na drobenku. Na tu budete potřebovat jednu polévkovou lžíci mouky, zbylých 150 gramů cukru, skořici, špetku prášku do pečiva a zbylých 90 gramů másla, které by mělo být změklé.

Recept můžete využít nejen pro maliny

Následně ji dejte na těsto a lehce ji přitlačte prsty, aby držela. Teď už jen přimíchejte maliny. Mezitím si předehřejte troubu na 175 stupňů a koláč v ní nechejte péct na 55 minut. To, že je koláč hotový, poznáte tak, že jeho vrch bude mírně růžový. Následně jej vyjměte, nechejte vychladnout a můžete podávat.

Nemusíte se vůbec omezovat jen na maliny, stejně dobře bude tento recept chutnat i s borůvkami nebo třeba jahodami. Nejlépe se hodí jej podávat na posezení ke kávě, ale obejdete se i bez ní. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]