Vyzkoušejte tyto lahodné zelné palačinky připravené na pánvi. Rychlý oběd, který potěší každého strávníka

Jestliže chcete udělat na jídlo něco rychlého, ale docházejí vám nápady, tak se nebojte vyzkoušet tento recept. Dokáže je připravit naprosto každý.

Jestliže jste zelné palačinky v životě neochutnali, tak to musíte rozhodně napravit. Mohou být připraveny ze všemožných odrůd, ale ty nejlepší si uděláte z bílého zelí. Jejich obrovskou výhodou je to, že většinu přísad běžně vlastníte doma, tudíž za ně ani moc neutratíte. Navíc jsou velmi originální, tudíž s nimi určitě mile překvapíte návštěvy. Tak co, jdete do toho?

Ingredience a postup přípravy

Budete potřebovat:

  • 250 gramů bílého zelí
  • 40 gramů kukuřičného škrobu
  • Jedno vejce
  • Půl lžičky soli
  • 120 gramů pšeničné mouky
  • 100 gramů jarní cibulky
  • 250 mililitrů obyčejné vody
  • Slunečnicový olej dle potřeby
  • Metličku
  • Hlubokou mísu
  • Nůž
  • Desku na krájení
  • Pánev s pokličkou

Jako první si vezměte vejce a metličkou jej v hluboké míse rozšlehejte společně se špetkou soli. Přidejte vodu a dohromady důkladně promíchejte. Poté si bokem vezměte pšeničnou mouku a smíchejte ji s kukuřičným škrobem.

Jakmile vám vznikne suchá směs, tak ji začněte pomalu a opatrně přimíchávat do rozšlehaného vajíčka s vodou. Dávejte si záležet na tom, abyste neustále šlehali metličkou, jinak by se vám mohly v těstu vytvořit nežádoucí hrudky.

Svou sytostí vám vynahradí i večeři

To, že máte hotovo poznáte tak, že vám vznikne poměrně tekuté, ale držící těsto. Následně si vezměte desku na krájení a zpracujte na ní za pomoci nože zelí a cibuli. Čím drobnější kousky z nich budou, tím lépe pro vás.

Nyní si vezměte malé množství slunečnicového oleje a rozehřejte ho na pánvi. Na něj poté rozetřete tenkou vrstvu zelného těsta a přikryjte jej pokličkou. Po třech minutách placku otočte a smažte ji i z druhé strany po stejnou dobu, tentokrát ovšem bez pokličky. Opakujte s každým kusem. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]