Palačinky s pudinkem jsou dokonalou inovací klasického receptu

Nejenom s marmeládou, tvarohem či skořicí. Zkuste i netradiční palačinky s pudinkem, které jsou tou nejlepší variací klasického receptu. Až je ochutnáte, patrně už nebudete nikdy dělat jiné. Jak pro jejich lahodnost, tak pro jednoduchost. Oproti klasice je tu jenom několik málo změn.

Tyto ingredience budou nezbytné

Jak jistě tušíte, na palačinky s pudinkem budete potřebovat jak klasické těsto, tak i ingredience na samotnou náplň. Abyste věděli správné poměry, máme pro vás přesný seznam ingrediencí:

  • 500 ml mléka
  • 4 vejce
  • 70 g másla
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 250 g mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 275 g cukru
  • 1 špetka soli

Nejprve palačinky

Jako první je třeba připravit si palačinky. Jak jistě tušíte, není to nic náročného. Základem bude těsto, které vznikne smícháním mléka, 200 g mouky a také dvou vajec, dále prášku do pečiva, části cukru, špetky soli a také vanilinu. Na smíchání těsta použijte mixér, který zapněte na nižší otáčky a počkejte, až bude těsto dokonale bez hrudek, bude vláčné, hladké a nadýchané. Potom ho nechte odpočinou asi 30 minut při pokojové teplotě.

Následně už se můžete pustit do přípravy palačinek. Rozehřejte pánev, přidejte na ni olej a naběračkou dávkujte těsto tak, aby se dostalo do krajů pánve a aby palačinka byla tenká. Když se začnou prosmažovat okraje, můžete palačinku otočit, smažit z druhé strany a dát stranou. Takto pokračujte, dokud nespotřebujete veškeré těsto.

Připravte si pudinkový krém

Jde o palačinky s pudinkem, na který je čas právě teď. Základem bude změklé máslo, k němu zbývající vejce, také mléko, a potom také zbytek mouky a cukru. Vše důkladně promixujte a také lehce zahřívejte. A to do doby, než bude směs dokonale hustá, což je konzistence, kterou potřebujete dosáhnout. Vnikne pudinková konzistence, která je důkazem toho, že jste připraveni k servírování.

Namažte a zarolujte palačinky

Poslední krok je jednoduchý. Vezmete jednu palačinku za druhou a pomažete ji trochou daného krému. Následně ji zabalíte a dáte na talíř. A pokud byste si chtěli práci s krémem ulehčit, je tu ještě jedna varianta přípravy vanilkového krému. Taková, kdy použijete mléko, cukr a pudink v prášku.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]