Lahodný recept za drobné: Takhle chutnaly poctivé těstoviny s omáčkou v restauraci, než je začali šidit

vejce zapečené

Jedním z velmi oblíbených jídel, které najdeme na českém jídelníčku, jsou těstoviny. Často ale velmi váháme s tím, jak je připravit. Pokud nechceme sáhnout jen po kečupu, je dobrá i následující omáčka.

Těstovin existuje po celém světě velké množství druhů. Od dlouhých a kulatých, až po krátké a placaté. Jedno mají ale velmi často společné, jsou velmi chutné a jejich příprava není nijak náročná. Právě proto se často jedná o pokrm, po kterém sáhneme v případě, že potřebuje připravit rychlou večeři.

Ingredience potřebné na přípravu těstovin s omáčkou:

  • 600 gramů oblíbených těstovin
  • 5 středně velkých rajčat
  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 30 mililitrů vody
  • 30 gramů tvrdého sýra
  • sůl, černý pepř

těstoviny vejce

Rychlý a chutný pokrm z jednoho hrnce

Nejprve se vrhneme na rajčata, která si nakrájíme na malé kostičky. Do zapékací mísy dáme těstoviny, které smícháme s nakrájenými rajčaty. Vše osolíme a opepříme a ještě jednou pořádně promícháme. V misce si připravíme omáčku, kterou následně celý pokrm přelijeme. Na tu budeme potřebovat zakysanou smetanu s vodou a solí.

těstoviny omáčka

V omáčce se těstoviny nejen spojí, ale také uvaří

Do směsi zakysané smetany a vody následně rozklepneme vejce a vše pečlivě zamícháme. Tuto směs následně rovnoměrně nalijeme na pekáč, ideálně tak, aby byly zakryté všechny těstoviny. Díky tomu se v ní těstoviny dokáží uvařit a dostanou tak lahodnou a méně obvyklou chuť než těstoviny, které uvaříme jen v obyčejné vodě.

sovětská omáčka

Československá omáčka z rajčatového pyré. Univerzální použití k masu, těstovinám i rýži

těstoviny zapečené

Pokrmu jeho jedinečnou chuť dodá velká vrstva sýra

Celý plech umístíme do trouby, kde necháme těstoviny 30 minut zapékat a to na 200 stupňů, Jakmile tato doba uplyne, vyndáme plech a na jeho povrch nasypeme nastrouhaný sýr. Pekáč s hotovým pokrmem umístíme ještě na 5 minut do trouby a následně můžeme podávat.  K jídlu již není zapotřebí vymýšlet žádnou přílohu, vystačíme si s nakrájenou zeleninou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*