Lidé často vymýšlí složité recepty, aby ušetřili peníze, nebo nemuseli strávit dlouhé hodiny v kuchyni. Stačí přitom udělat recept jako je tento na zapečené suroviny v míse.
Mnoho lidí se dá zařadit do skupiny, která nerada tráví čas v kuchyni a mezi jejich nejoblíbenější recepty patří ty, které jsou hotové do pár minut. Takovým lidem by však stačilo několik jednoduchých receptů, které jim splní jejich přání. Jedním takovým receptem je i tento, kde stačí dát do zapékací mísy několik surovin a poté dát vše zapéct do trouby. Přípravou tohoto jídla strávíte jen několik málo minut.
Suroviny, které budete potřebovat
- 400 g mleté maso
- 150 g sýr
- 1 / 2 čajové lžičky soli
- 1 ks rajče
- 100 ml kefír
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- 3 ks brambory
Příprava je velmi jednoduchá
Přípravu tohoto receptu zvládnou i naprostí začátečníci v kuchyni. Nejprve si vezměte větší mísu a do ní dejte mleté maso, kefír, česnek a vše osolte. Následně tyto suroviny důkladně promíchejte. Poté si vezměte brambory a oloupejte je. Ty poté nakrájejte na tenké čtvrtky a v další misce je smíchejte s rostlinným olejem. K bramborům nakonec přidejte koření, které máte rádi.
Vložte suroviny do zapékací mísy
Jakmile budete mít přichystané veškeré suroviny, můžete si připravit zapékací mísu. Do ní dejte jako první vrstvu brambor a na ty poté pokládejte nakrájenou cibuli na kolečka. Až budou brambory i cibule v zapékací míse, dejte na tyto suroviny směs s mletým masem. Na směs s mletým masem nakonec položte nakrájená rajčata.
Dokončete velmi jednoduchý recept
Protože už máte téměř vše v zapékací míse, nastrouhejte si sýr nahrubo nebo najemno. Je zcela na vás, jak bude sýr nastrouhaný. Sýrem poté posypejte celou zapékací mísu, aby se rajčata a ostatní suroviny hezky schovaly pod sýrem. Sýr dodá celému receptu vynikající chuť a nutno dodat, že mnoho receptů bez sýru nechutná ideálně.
Předehřejte si troubu
Troubu si můžete začít předehřívat již na začátku příprav tohoto receptu, ale můžete to udělat i během příprav. Troubu si tedy předehřejte na 180 °C. Až bude v troubě požadovaná teplota, vložte zapékací mísu do trouby a pečte přibližně 45 minut. Po dopečení můžete jídlo rovnou podávat. Tento recept je velmi jednoduchý a zabere vám pouhých pár minut. Pokud jídlo budete poté skladovat v lednici, můžete si jej dát i další 2 dny poté.
Napište komentář