Zapečené bagety: rychlá večeře i bleskový letní oběd, báječně chutnají se zeleninovým salátem!

Po práci nebo po celodenním pobytu venku se vám nechce stát u plotny a vařit. To je jasné, ale co rychle rodině připravit? Řešením jsou zapečené bagety, které chutnají výtečně, navíc se dobře snoubí s chutí zeleninového salátu s feta sýrem a červenou řepou.

Děti ocení chuť oblíbeného zapečeného sýra a nezbytný kečup, který můžete připravit domácí, aby nebyl plný přidaných látek a éček. A přípravu zvládnou děti samy, vy jim jen pomůžete dát plech do předehřáté trouby, aby se nespálily!

Ingredience

Co budete na přípravu domácích zapečených baget potřebovat? Připravte si:

  • menší bagety – 3 ks
  • houby (žampiony) – 200 g
  • tvrdý sýr (gouda, eidam, kaškaval) – 150 g
  • klobása – 200 g
  • pažitka – svazek
  • česnek – 2 stroužky
  • majonéza – 2 lžíce
  • sůl na dochucení
  • pepř na dochucení
  • kečup na ozdobení

Příprava

Začněte houbami, které nakrájejte na tenké plátky a poduste na menším množství másla, poté sceďte a nechte vychladnout před dalším použitím.

Na hrubém struhadle nastrouhejte oblíbený tvrdý sýr, na kostičky nebo plátky nakrájejte klobásu a pažitku nasekejte nožem najemno. Všechny ingredience vložte do misky a dobře promíchejte.

Přidejte prolisovaný česnek a 2 lžíce majonézy, dochuťte kořením dle chuti, osolte a opepřete, ještě jednou pořádně zamíchejte.

Plech vyložte papírem na pečení a bagety nožem rozkrojte na půl. Položte je na plech řezem nahoru a vršek potřete vytvořenou směsí ze sýra a klobásy. Dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 10 minut.

Děti ocení dochucení kečupem po dopečení. Podávejte se salátem z čerstvé zeleniny.

Vyzkoušejte další varianty

Na zapečené bagety můžete využít domácí zásoby, ale můžete také zkusit experimentovat. Velmi chutné je spojení plísňového sýru s opečenou cibulkou, vhodná je k zapékání také slanina. Vegetariáni ocení sýrové kombinace s plátky rajčat nebo paprik.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]