Receptů na zapečené brambory je celá řada. I my pro vás jeden máme, ale myslíme, že jste o něm ještě neslyšeli. Podívejte se sami.
Tohle jídlo patří k oblíbeným jídlům z jednoho plechu/hrnce/pekáčku. Taková jídla jsou oblíbená i proto, že se vám nezašpiní tolik nádobí a vy pak nemáte přebytečnou práci s úklidem. Zapečené brambory s kuřecím masem a zeleninou je jídlo, které zasytí i větší počet strávníků. Je to jídlo opravdu výborné a hlavně hrozně jednoduché na přípravu. Díky zelenině je také dost šťavnaté, no vyzkoušejte ho udělat doma a uvidíte.
Co budete na přípravu těchto brambor potřebovat
- 2 kuřecí prsa
- 400g brambor
- 250g žampionů
- 1 rajče
- 1 cibule
- 100g tvrdého sýra
- 2 lžíce majonézy
- 1 vejce
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Tak a můžete jít vařit
Prvním krokem je, důkladně si oloupat a omýt brambory. Poté brambory nakrájejte na tenké plátky a zakápněte je olejem. Vezměte si kuřecí prsa, omyjte je a nakrájejte na nudličky. Cibuli si očistěte a nakrájejte na kroužky. Zapékací misku si vymažte olejem a na dno naskládejte kolečka cibule. Na ty naskládejte naolejované brambory a vše osolte a opepřete.
Nyní se můžete vrhnout na směs ze zeleniny
Na brambory naskládejte osolené a opepřené kuřecí nudličky. Ty pak překryjte plátky nakrájených žampionů a zapékací misku zakryjte alobalem. Takhle dejte zapékací misku péct do trouby, předehřáté na 200 °C. Pečte asi 25 minut. Mezitím si připravte směs z majonézy, vajíčka, soli, pepře, na kostičky nakrájeného rajčete a nastrouhaného sýra. Tuto směs naneste po 25 minutách na žampiony a už bez alobalu dopékejte ještě asi deset minut. Každopádně musíte snížit teplotu na 180 °C.
Jak tento pokrm servírovat
Zapečené brambory podávejte hned, jak je vytáhnete z trouby. Čerstvě upečené jsou totiž nejlepší, potom jsou sice taky moc dobré, ale už to prostě není ono. Můžete je servírovat se zeleninovým salátem, nakrájenou zeleninou, kyselými okurky, a nebo prostě jen tak, bez ničeho, i tak je to vynikající. Přejeme vám dobrou chuť!