Máte dnes chuť na něco dobrého, ale nemáte nápad, co uvařit? Zkuste zapečené brambory s kuřecím masem a zeleninou

Receptů na zapečené brambory je celá řada. I my pro vás jeden máme, ale myslíme, že jste o něm ještě neslyšeli. Podívejte se sami.

Tohle jídlo patří k oblíbeným jídlům z jednoho plechu/hrnce/pekáčku. Taková jídla jsou oblíbená i proto, že se vám nezašpiní tolik nádobí a vy pak nemáte přebytečnou práci s úklidem. Zapečené brambory s kuřecím masem a zeleninou je jídlo, které zasytí i větší počet strávníků. Je to jídlo opravdu výborné a hlavně hrozně jednoduché na přípravu. Díky zelenině je také dost šťavnaté, no vyzkoušejte ho udělat doma a uvidíte.

Co budete na přípravu těchto brambor potřebovat

  • 2 kuřecí prsa
  • 400g brambor
  • 250g žampionů
  • 1 rajče
  • 1 cibule
  • 100g tvrdého sýra
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 vejce
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Tak a můžete jít vařit

Prvním krokem je, důkladně si oloupat a omýt brambory. Poté brambory nakrájejte na tenké plátky a zakápněte je olejem. Vezměte si kuřecí prsa, omyjte je a nakrájejte na nudličky. Cibuli si očistěte a nakrájejte na kroužky. Zapékací misku si vymažte olejem a na dno naskládejte kolečka cibule. Na ty naskládejte naolejované brambory a vše osolte a opepřete.

Nyní se můžete vrhnout na směs ze zeleniny

Na brambory naskládejte osolené a opepřené kuřecí nudličky. Ty pak překryjte plátky nakrájených žampionů a zapékací misku zakryjte alobalem. Takhle dejte zapékací misku péct do trouby, předehřáté na 200 °C. Pečte asi 25 minut. Mezitím si připravte směs z majonézy, vajíčka, soli, pepře, na kostičky nakrájeného rajčete a nastrouhaného sýra. Tuto směs naneste po 25 minutách na žampiony a už bez alobalu dopékejte ještě asi deset minut. Každopádně musíte snížit teplotu na 180 °C.

Jak tento pokrm servírovat

Zapečené brambory podávejte hned, jak je vytáhnete z trouby. Čerstvě upečené jsou totiž nejlepší, potom jsou sice taky moc dobré, ale už to prostě není ono.  Můžete je servírovat se zeleninovým salátem, nakrájenou zeleninou, kyselými okurky, a nebo prostě jen tak, bez ničeho, i tak je to vynikající. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]